1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eestis toimuvad rahvusvahelised restoraniteenindajate karikavõistlused
Eestis toimuvad rahvusvahelised restoraniteenindajate karikavõistlused

Eestis toimuvad rahvusvahelised restoraniteenindajate karikavõistlused

12. oktoobril toimuvad Haapsalu Kutsehariduskeskuses Coupe Georges Baptiste (CGB) rahvusvahelised õpilaste ja professionaalsete restoraniteenindajate karikavõistlused. Eestit esindavad võistlustel Haapsalu Kutsehariduskeskuse koka eriala II kursuse õpilane ja tänavu „Noore meistri“ tiitliga pärjatud Karl-Kevin Miinpuu, ning professionaalide kategoorias kokteilibaaris Whisper Sisters töötav Diana Tšistjakova.

Tänavu 28. korda toimuvate võistluste korralduse au lasub Eestil esimest korda. Võistluse üks korraldajatest ja Teie Kelner OÜ kvaliteedijuht ning võistleja ja kohtunik rahvusvahelistel teenindusvõistlustel Tiiu Parm sõnas, et Eesti jaoks tähendab sellise võistluse korraldus väga palju. „2016. aastal olin juhendajaks Erik Tammelehele, kes võitis Coupe Georg Babtiste võistluse. Jätsime seal nii hea mulje, et meile usaldati järgmise võistluse korraldamine. See on meie jaoks suurepärane võimalus, sest rahvusvaheliste võistluste organiseerimine annab eestlastele hea kogemuse,“ rääkis Tiiu.

Oma osalemise võistlusel on kinnitanud 11 Euroopa riiki: Belgia, Holland, Luksemburg, Poola, Soome, Hispaania, Portugal, Prantsusmaa, Sloveenia, Taani, Eesti ning väljastpoolt Euroopat ka Kanada.

CGB organisatsiooni poolt ellu kutsutud võistlused said alguse 50 aastat tagasi ning algselt toimusid need ainult Prantsusmaal, kuid 2004. aastal muutus võistlus rahvusvaheliseks ning korraldatud erinevates riikides. Võistluste kohtunikud tulevad Prantsusmaalt ning on igapäevaselt kõrgetasemelise teenindusega tegelevad professionaalid. Lisaks osalevad kohtunikutöös ka kõikide võistlusriikide teenindusõpetajad ja professionaalid Eestist.

Head Uudised GoodNews