Eestit esindab Bocuse d’Or kokkade tippvõistlusel Artur Kazaritski
Neljapäeval toimunud maailma ihaldatuima kulinaariakonkursi Bocuse d’Or’i Eesti vooru võitis Artur Kazaritski, kes töötab praegu 3 Michelini tärniga pärjatud restoranis Geranium, Kopenhaagenis. Võitja esindab Eestit järgmisel aastal esmakordselt Tallinnas toimuvalt Bocuse d’Or Euroopa finaalvõistlusel.
“Tunne on suurepärane! Olen väga õnnelik – see on unistuse täitumine. Mul on suur au olla valituks, kes esindab Eestit, minu riiki Bocuse d’Or-il,” sõnas võitja, Artur Kazaritski tunnustust vastu võttes. Võitjale oli välja pannud 10 000 eurot koolitusraha EtsNord.
Bocuse d’Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. Bocuse d’Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas.