1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Eestit külastab Ukraina parlamendi ja Žõtomõri oblasti delegatsioon
Eestit külastab Ukraina parlamendi ja Žõtomõri oblasti delegatsioon

Eestit külastab Ukraina parlamendi ja Žõtomõri oblasti delegatsioon

Tallinnas on visiidil Ukraina parlamendi esimene aseesimees Oleksandr Kornijenko ning parlamendisaadikutest, Žõtomõri piirkonna kohalike omavalitsuste esindajatest ja ettevõtjatest koosnev delegatsioon.

Ukraina 22-liikmeline delegatsioon külastab täna NATO küberkaitsekoostöö keskust, e-Eesti esitluskeskust, MTÜd Slava Ukraini ja Ukraina sõjapõgenike majutamiseks kasutatavat reisilaeva Isabelle. Esindus osaleb pidulikul tseremoonial Tallinna Raekojas, kus Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski annab Kornijenkole üle linna erilise austusavaldusena Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskõile omistatud Tallinna vapimärgi. Ametliku õhtusöögi annab delegatsioonile Riigikogu esimees Jüri Ratas.

Esmaspäeval kohtub Ukraina delegatsioon Riigikogus Ratase ja Eesti-Ukraina parlamendirühma, aga ka kultuuriminister Tiit Teriku, kaitseminister Kalle Laaneti, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti, majandus- ja taristuministri Taavi Aasaga. Samuti on delegatsioonil kohtumised Haridus- ja Teadusministeeriumi, Välisministeeriumi, Eesti Arengukoostöö Keskuse ja küberturbefirma CybExer esindajatega.

Ukraina parlamendi aseesimees Kornijenko lahkub Eestist esmaspäeva õhtul. Ülejäänud delegatsioon külastab teisipäeval muu hulgas veel Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Linnade ja Valdade Liitu, Muuga Lasteaeda ja Eesti Puitmajaliitu ning kohtub Eesti ettevõtjate ja välisminister Eva-Maria Liimetsaga.

Ukraina delegatsiooni kuulub koos Kornijenkoga viis saadikut Ukraina ülemraadast. Samuti osalevad visiidil kohalike omavalitsuste esindajad ja ettevõtjad Žõtomõri oblastist, mille abistamisele Eesti Ukraina sõjajärgse ülesehitamise faasis keskendub.

Head Uudised GoodNews