1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eestlased naasid tehisintellekti ideevõistluselt teise kohaga
Eestlased naasid tehisintellekti ideevõistluselt teise kohaga

Eestlased naasid tehisintellekti ideevõistluselt teise kohaga

Neljapäeval toimus Budapestis üleeuroopalise tehisintellekti ideevõistluse “Girls go circular” finaal, kus Eesti tüdrukute idee sai 26 riigi seast auväärse teise koha. Tüdrukute idee keskendus spordimeedias võrdõiguse tagamisele.

Tänavuse “Girls go circular” programmi raames tuli osalejatel välja mõelda soolist ebavõrdsust vähendava tehisintellekti idee. Eestit esindas Audentese Rahvusvahelise Gümnaasiumi ja Tallinna Humanitaargümnaasiumi õpilastest koosnev tiim, kuhu kuulusid Arina Sljusar, Veroonika Medjantseva ja Olesja Tkatšova.

Tüdrukute idee keskendus spordiuudiste puhul mees- ja naissportlastele võrdse kajastuse tagamisele, sest kuigi naissportlesed moodustavad kõigist sportlastest ligi 40%, saavad praegusel hetkel nemad kõigist meediakajastustest endale vaid ligi 4%. Tüdrukute eesmärk on muuta ühiskonnas arusaamu ja inspireerida seeläbi tulevasi naissportlasi.

Tüdrukute eesmärk on muuta ühiskonnas arusaamu ja inspireerida seeläbi tulevasi naissportlasi.

Budapesti foorumilt saadud kogemus andis tüdrukutele kinnitust, et ideega ollakse õigel rajal. “See kogemus andis juurde tohutult motivatsiooni, et enda väärtuste ja visioonide nimel edasi töötada ning lavaesinemisest saadud emotsioon julgustas uute väljakutsete poole vaatama,” nentis tiimiliige Arina Sljusar.

See kogemus andis juurde tohutult motivatsiooni, et enda väärtuste ja visioonide nimel edasi töötada ning lavaesinemisest saadud emotsioon julgustas uute väljakutsete poole vaatama.

Tänavuse võistluse esikoht läks Itaalia ja Soome tüdrukute tiimile, kelle idee keskendus ebavõrdsusele tervishoiu valdkonnas ja valediagnoosidele naistel. “Konkurents oli tihe ja iga riigi esindajad andsid endast parima ning seetõttu on eriti uhke tunne, et Eesti tüdrukute idee niivõrd kõrge koha saavutas. Tüdrukud tegid suurepärase esitluse ja nende idee pälvis väga positiive tagasiside,” sõnas Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor.

  • “Girls go circular” on Euroopa Liidu poolt rahastatud haridusprojekt, mille eesmärk on suurendada tüdrukute huvi STEM ja ITK valdkonna vastu.
  • Programmi raames käsitletakse peamiselt ringmajanduse teemasid ning otsitakse lahendusi ühiskonna ja keskkonnaga seotud katsumustele.
  • Programm on peamiselt suunatud 14-19-aastastele tüdrukutele, kuid osa on oodatud saama ka noormehed.
Head Uudised GoodNews