1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTLASED VÄLISMAAL I Kuidas läheb meie korvpallitalentidel välismaal?
EESTLASED VÄLISMAAL I Kuidas läheb meie korvpallitalentidel välismaal?

EESTLASED VÄLISMAAL I Kuidas läheb meie korvpallitalentidel välismaal?

Eestlased on ikka korvpallist lugu pidanud ja meie pikakasvulised pallivõlurid on pakkunud mänguelamusi ja rõõmuhõiskeid paljudele inimestele nii siin kui ka teisel pool ookeani. Korvpallurina on välismaale mängima saamine ka edasiminek karjääris ning arengus. See annab sportlasele enesekindlust ja uusi kogemusi.

Eestlaste taset on maailmas kinnitanud nii Martin Müürsepp, kes jõudis NBA-sse ja ka Leedu meistriks tulnud Gert Kullamäe, kes tegi seda Kaunase Žalgirise ridades pallides. Tema poeg Kristian Kullamäe on Hispaanias mängides rahva saalis rõkkama pannud sama hullude kolmepunktivisetega nagu isagi omal ajal.

Häid mängijaid, kes välismaal on tegusid teinud, jagub teisigi ja olenemata meie väikesest riigist, saame iga põlvkonna ajal näha paremikku pallimas tippliigades.
Just Hispaania on praegu koduks mitmele meie korvpallurile. Lõuna-Euroopas on treenimiseks ideaalsed tingimused ning korvpall on Hispaanias väga kõrgel tasemel.

Vaatame allpool üle need Eesti korvpalliässad, kes oma oskusi just Euroopas realiseerivad. Kuidas nad sinna jõudsid ning milliseid huvitavaid vastasseise on tulemas, sellest me kohe juttu teemegi.

Siim-Sander Vene 

Siim-Sander Vene nimi ei jää võõraks ühelegi korvpallisõbrale. Ka Siim-Sanderi vanemad olid korvpallurid ning isa Priit Vene on töötanud korvpallitreenerina Eestis ja Leedus. Nii algaski Siim-Sander Vene välismaine karjäär Leedu kuulsaimast klubist Kaunase Žalgirisest. Vahepeal ka Saksamaal ja Itaalias pallinud 201- sentimeetrine korvpallur on nüüdseks jõudnud Hispaania korvpalli kõrgliigas palliva Fuenlabrada ridadesse.
Korvpalli vaatamist saad endale huvitavamaks teha  SuperCasino kasiino vahendusel. Praeguses Hispaania korvpalli meistritiitli heitluses on Siim-Sander Vene klubi hoidmas 14. positsiooni 19 klubi hulgast. Et oma kohta kõrgliigas kinnitada, peab Fuenlabrada näitama südikat mängu. Kui oskad ennustada mängutulemust, siis mõni kasiino võib korvpallimängudele pakkuda ka häid koefitsiente.

Kristian Kullamäe 

Eesti noorema põlvkonna üks talendikamaid mängijaid on Kristian Kullamäe, kes samuti pallib nüüdseks Hispaanias. Nagu tema isa Gert Kullamäe on ka Kristian hea käega viskaja.

Kullamäe on mänginud Hispaania tugevuselt teises liigas Real Canoe meeskonnas ning näidanud seal ka häid esitusi. Tema talenti märgati ka Hispaania kõrgliigas pallivate meeskondade poolt. Nüüd jätkub 21-aastase Kristiani karjäär San Pablo Burgose meeskonna hingekirjas, ent sel hooajal mängib ta laenulepingu alusel Palma meeskonnas.

Enne Hispaaniasse jõudmist kostitas ta veel eelmisel aastal Saksamaal Bambergi ridades mängides kosilasi koguni 34 punktiga. Kahjuks mäng Trieri meeskonna vastu siiski kaotati, kuid omamoodi hüppelauaks Hispaaniasse see siiski sai.

Noorel ja talendikal, kõigest 21-aastasel Kristian Kullamäel, on ees kindlasti väga edukas karjäär. Jääb vaid loota, et mänguaega jagub ning et vigastused mänguvormi ei rööviks.

Sander Raieste 

Sander Raieste on samuti Hispaania liigas palliv noor eesti korvpallitalent. Noorus aga pole takistanud tema karjääri korvpallis, sest juba 4 aastat tagasi sai toona noorukina pallinud Raieste 5-aastase lepingu Hispaania liiga klubi Baskoniaga. Praegu liigatabelis eestlaste klubidest kõrgeimal 5.kohal asuv Baskonia teeb mehiseid tegusid ka Euroliigas, kus hoitakse 9. kohta.

Mõnel korral hooajal saame ka näha kahe eestlase võitlust, kus omavahel mängivad Raieste ja Siim-Sander Vene. Loodame Baskoniale edu korvpalliväljakutel ning seeläbi õnnestumisi Sander Raieste karjääri!

Eestlane igas sadamas

Eestlased on korvpallirahvas ning siit on oma meeskonna ridadesse täiendusi leidnud korvpalliklubid üle maailma.

Veel mõnikümmend aastat tagasi ei olnud meie sportlastel võimalik raudse eesriide tagant oma talenti realiseerida. Nüüd on meie noorte potentsiaal karastumas nii USA ülikooliliigades kui ka mitmes Euroopa tugevamas korvpalliliigas. Kas mõni meie noortest ka paljuihaldatud NBA pääsme teenib, seda näitab aeg ja õnn.

Head Uudised GoodNews