1. Avaleht
  2. Haridus
  3. EKA avatud akadeemias toimuvad suvised kunsti- ja disainikursused
EKA avatud akadeemias toimuvad suvised kunsti- ja disainikursused

EKA avatud akadeemias toimuvad suvised kunsti- ja disainikursused

Eesti Kunstiakadeemia avatud akadeemia pakub sel suvel võimalust jätta arvutiekraani ees istumine kus see ja teine ning tulla hoopis oma kätega loovust arendama.

Nahast sandaali valmistamise kursusel 14.-16. juunini valmistatakse käsitsi kvaliteetsest taimparknahast sandaalid. Tutvustatakse naha omadusi ja seda, mis erinevus on kroomnahal ja taimparknahal. Samuti õpitakse, kuidas nahka hooldada. Kursusel osalejad omandavad teadmised sandaalide konstruktsioonist ja naha töötlemise tehnikatest. Kursusel on võimalik osaleda moedisainialaste eelteadmisteta.

Kuldtikandikursus (16. august — 6. september, I grupp, 18. august — 8. september, II grupp) õpetab praktiliselt kasutama ajaloolisi tehnilisi võtteid, loomaks moeprojektides erilisi ja väljapaistvaid pindasid. Igal kohtumisel tutvustatakse üht või mitut uut traditsioonilist kuldtikandimaterjali ja selle kasutamiseks vajalikke tehnilisi võtteid. Juhendaja annab igal kohtumisel igale osaleja personaalset tagasisidet. Eelnev tikkimisoskus ja muud eelteadmised pole vajalikud.

Fotorealistliku maali kursusel 11. augustist 29. septembrini tutvustatakse fotorealismi tekkelugu, vajalikke töövahendeid, tehnilisi käike ja stiilivõtteid. Kursus arendab ja laiendab käelisi oskusi, õpetades detailsuseni kopeerima ees olevat kujutist. Kunstiajaloost ja kaasaegsest kunstist toodud näidete abil antakse juhiseid motiivi valikul, leidmaks isikupärast loomingulist ideed.

17. augustist 19. oktoobrini toimuval illustratsioonikursusel tutvutakse moejoonistamismaailmaga, arendatakse figuuri- ja rõivakujutamise oskusi ning isikupärast autorikäekirja. Alustakse sissejuhatusega moejoonistusmaailma, kus tutvutakse moejoonistamise mõiste, ajaloo ja kaasaja moejoonistusega. Õpitakse joonistama figuuri, vaadeldakse moejoonistamise proportsioone, stiliseeringut ja katsetatakse erinevaid tehnikaid.

Head Uudised GoodNews