1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Elektriautode maratonil startisid ka abilinnapea Zülyxa Izmailova ja näitleja Ivo Uukkivi tiim
Elektriautode maratonil startisid ka abilinnapea Zülyxa Izmailova ja näitleja Ivo Uukkivi tiim

Elektriautode maratonil startisid ka abilinnapea Zülyxa Izmailova ja näitleja Ivo Uukkivi tiim

Tallinski – Monte Carlo maratonil võistlevad elektriautod asusid täna kell 10.00 Rahvusooper Estonia eest Tallinnast Monaco poole teele. Etapil Tallinn-Pärnu osaleb teiste seas ka Tallinna abilinnapea Zülyxa Izmailova ja näitleja Ivo Uukkivi tiim PÕXIT, kes said stardi kell 10.40.

Võisteldakse kahes kategoorias: Nissan Leaf EV-d ja vabaklass, kuhu olid oodatud kõik elektriautod. Vabaklassis astusid etapil Tallinn-Pärnu ühiselt võistlustulle ka Züleyxa Izmailova, Ivo Uukkivi ja Märt-Jaanus Jelsukov elektriautoga Jaguar I-Pace.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on elektriautode maraton spordisündmus, mille laiem eesmärk on keskkonnateadlikkuse tõstmine. „Seetõttu nimetasime ka oma tiimi PÕXIT-iks ehk põlevkivienergiast loobumise kavaks. Tahame tähelepanu juhtida sellele, et kuniks üle 90% Eestis toodetavast elektrist pärineb põlevkivist, on siin ka kõige keskkonnateadlikumal tarbijal sisuliselt võimatu väikese ökoloogilise jalajäljega elada,“ ütles Izmailova. Tiimiliige näitleja Ivo Uukkivi kommenteeris nimevalikut sõnadega, et põlevkivienergia kasutamine on Eesti suurim keskkonnaprobleem ja lisas, et see on umbes sama tasuv kui põlevkivist ühekordsete kaminate tootmine.

Maratoni korraldajad avaldasid lootust, et kokku asub Tallinnas starti ligi 100 elektriautot. Tallsinki – Monte Carlo maraton toimub 17.-29. septembril ja läbib 10 riiki peatustega 37 linnas.