1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Elektron.live keskkonnas etendub Jarmo Reha Eesti Teatrile pühendatud aktsioon
Elektron.live keskkonnas etendub Jarmo Reha Eesti Teatrile pühendatud aktsioon

Elektron.live keskkonnas etendub Jarmo Reha Eesti Teatrile pühendatud aktsioon

7. septembril loob Jarmo Reha ühekordse performance’i, mis on pühendatud Eesti Teatrile. Performance’it “Alustagem matustega” kantakse üle elektron.live keskkonnas.

Oleme saanud lugeda rõõmsaid sõnavõtte soovimaks õnne taaskordsele teatrihooaja avamisele. “Alustagem matustega” keskendub oma olemuses millegi lõpetamisele.

Jarmo Reha on vabakutseline lavastaja, näitleja ja etenduskunstnik, kes ennist kuulus ka Teater NO99 truppi. Vabakutselisena on Reha alustanud pikemaaegset koostööd Belgias resideeruva lavastajaga Armel Roussel – nende ühisest koostööst on sündinud rahvusvaheline lavastus “Elagu elu, mis põletab rinda”(2019) ning tulemas on ka “Ether/After”(2021) ja “Walzc”(2022), kus Reha lööb kaasa kaaslavastaja ja näitlejana.

Reha esimene lavastajatöö oli “Oomen”(2018), mis pälvis koostöös dramaturgide Aare Pilve ja Laur Kaunissaarega Eesti Teatri Aasta Auhinna “uue dramaturgia” eest. Tema teine lavastajatöö “WhiteWash” esietendus 2020. aasta juulis festivalil Baltoscandal, milles ta astus üles ka etendajana. “WhiteWash’i” videoversioon esietendus sama aasta kevadel Berliini teatri Volksbühne rahvusvahelisel festivalil PostWest.

Head Uudised GoodNews