1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Elektroonilise Pärimusmuusika Festival toob publikuni uue žanri
Elektroonilise Pärimusmuusika Festival toob publikuni uue žanri

Elektroonilise Pärimusmuusika Festival toob publikuni uue žanri

Foto: Silver Tõnisson
Foto: Silver Tõnisson

6. mail saavad elektroonilise pärimusmuusika austajad taas ühepäevase festivali raames kuulata uudse muusikastiili parimaid ja huvitavamaid esindajaid.

Elektroonilise Pärimusmuusika Festivalil tuuakse inimesteni põnevad loengud, rütmikad ansamblid ning muusikute ja DJ`de eriseaded. Viljandi pärimusmuusika aidas juhatavad õpitubasid Peeter Volkonski ja Argo Vals.

Õhtutundidel astuvad lavale esinejad OMIRI (Portugal), Ju-Ju, Bert On Beats trummide saatel ning spetsiaalse DJ-seti esitavad Trad.DJ.Attack! ja Sander Mölder.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse eestvedamisel kolmandat korda toimuv festival tutvustab eesti muusikahuvilistele Euroopas suurt populaarsust võitnud muusikažanrit. Maailmamuusika elektroonilisemat poolt ja mitmekülgsust avab tuntud melomaan Peeter Volkonski kontsert-loeng “Rütmid erinevates kultuurides” ning Argo Valsi õpituba „Efektiplokid pärimusmuusikas“. Portugali üks ainulaadseimaid artiste Omiri lubab osalejatele tõelist tantsupidu, remiksides juba unustatud pärimusmuusikat 21. sajandi muusikakultuuriga.

Õhtutundidel astub DJ-puldi taha Trad.DJ.Attack!, kes mängib pärimusmuusika elektroonsemaid kõlasid esmakordselt plaate keerutades. Elektroonilise Pärimusmuusika Festivalil kohalolijad saavad kindlasti meeldejääva muusikaelamuse, kui tuntud plaadimängija Sander Mölder publikule spetsiaalseid muusikaseadeid esitab ja Bert On Beats koos trummidega rütme kütab. Festivalist täpsemalt sündmuse Facebookist. Piletid on saadaval Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Head Uudised GoodNews