1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ELETRONIC FAMILY FESTIVAL! Festival sünnib koostöös hollandlaste ning tuuma- ja kiirgusfüüsikutega Minskist
ELETRONIC FAMILY FESTIVAL! Festival sünnib koostöös hollandlaste ning tuuma- ja kiirgusfüüsikutega Minskist

ELETRONIC FAMILY FESTIVAL! Festival sünnib koostöös hollandlaste ning tuuma- ja kiirgusfüüsikutega Minskist

EFF_promo2Juulis Tallinna lauluväljakul toimuva elektroonilise muusika festivali Electronic Family korraldusmeeskonna eesotsas seisavad  füüsikutest valgevenelased Ilya Piatrouski ja Alexander Shugaev ning Peterburist pärit Vladislav Aleksandrov koos Hollandi ettevõttega Alda Events.

Hollandlastega on 30.eluaastates mehed koostööd teinud ka varem, idee sündmus just Eestisse tuua sündis tänu Aleksandrovi headele tööalastele tuttavatele Eestist. “Tallinn võlus meid esimesest silmapilgust – meri ja selle kõrval nii võimas ja eestlaste jaoks nii sügavate traditsioonidega kena rohealaga lauluväljak tundus meile ideaalse paigana tuntud rahvusvahelise muusikafestivali jaoks. Lisaks on Eesti pealinn geograafiliselt väga heas kohas ja ligipääsetav,” suudeti Shugaevi sõnul Alda Events nõusse rääkida ning sündmus selle ajaloo jooksul esimest korda Amsterdamist välja meelitada.

EF Decoration 3

Festivaliks vajaminev tehnika jõuab lauluväljakule kahekümne veokiga ning ehitus algab umbes nädal enne sündmust, kokku jagub selle juures tööd kuni sajale inimesele. Ehitusel hoiab kätt pulsil ja vastutab tuumafüüsiku haridusega Ilya Piatrouski, kelle sõnul on tegu tehniliselt väga peene projektiga. “Kõige suurem väljakutse on firmade 250K ja The Art of Light projekteeritud kuplikujulise interaktiivse lava kokkupanek, mis on juba vaatamisväärsus omaette. Kokku on seal umbes 700 LED toru, 200 muud valgustit ning lisaks veel 200 ruutmeetrit LED ekraani. Insenerid on selle kupli loomisel kõvasti fantaasiat rakendanud ja vaeva näinud,” ütles Piatrouski ja lisas, et ka eriefektide pealt kokku ei hoita. “Seda show’d mäletavad inimesed veel aastaid!”

EF Beanbag 2

Kiirgusfüüsiku haridusega Alexander Shugaev ootab valgusmängu suure huviga. “Vaatemäng, mida pakuvad Tallinnasse toodavad laservalgustid saab olema eepiline. Kohalike kontsertide korraldajate sõnul pole varem selliseid Eestis kasutatud. Need saabuvad otse Hollandist ainult üheks sündmuseks, soovin väga, et kõik muusikasõbrad sellest osa saaksid,” sõnas festivali korraldaja.

EFF_promp

Shugaevi kinnitusel läheneb kogu korraldusmeeskond projektile uue nurga alt. “Lava püstitame lauluväljaku territooriumil Mere väravate juurde ning võtame kasutusele kogu sinna ümber jääva roheala, mida on umbes 20 000 ruutmeetrit ning kujundame selle oma külalistele võimalikult mugavaks. Võimalusi on selleks lõputult, loome erinevaid alasid, kus saab rahulikult istuda, puhata ja muusika kõrvale heast seltskonnast mõnu tunda. Lisaks paigutame sinna mõned lõbustusparkidest tuntud atraktsioonid, fotokabiini ja palju muud. Looduslähedus ja hubasus on kindlasti kaks olulist märksõna, millest lähtuda,” võiks Alexander Shugaevi sõnul mõneti paralleeli tuua ehk ka Lätis toimuva Positivusel pakutava õhkkonaga.

EFF_promo1

“Hollandlastel on kvaliteedile väga kõrged nõudmised ning oma kindel nägemus ühest eriti publikusõbralikust ja hea õhustikuga sündmusest. Lisaks pargi festivaliala dekoreerimisele on meie jaoks sama oluline serveeritav toit. Teeme koostööd Tallinna Tänavatoidufestivaliga ja siinsete parimate kokkadega, et pakutavast menüüst leiaks meelepärase ka kõige nõudlikum gurmaan,” tutvustas Shugaev.

EFF_promo3

16. juulil Tallinna lauluväljakul toimuval Electronic Family festivalil astuvad üles DJ-d Paul van Dyk, Above & Beyond, Aly & Fila, Christian Burns, Cosmic Gate, Feel, Orkidea, Orjan Nilsen ja Shogun.

Electronic Family festivali on Hollandis peetud alates 2011. aastast. Ürituse peakorraldaja ALDA Events viib igal aastal läbi kuni 40 riigis kokku üle 160 show, millest saab osa rohkem kui 1,5 miljonit inimest.

Festivali piletid on müügil Piletilevis ning sündmuse kodulehel http://electronicfamily.ee/ee.html.

Head Uudised GoodNews