1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Elroni rongijuht pälvis väikelapse päästmise eest tunnustuskampaania peapreemia
Elroni rongijuht pälvis väikelapse päästmise eest tunnustuskampaania peapreemia

Elroni rongijuht pälvis väikelapse päästmise eest tunnustuskampaania peapreemia

Elroni rongijuht, kes möödunud aasta suvel päästis raudteel uidanud väikelapse, pälvis täna okupatsioonide ja vabaduse muuseumis Vabamu If Kindlustuse kampaania „Otsime sangareid“ peapreemia.

„See on suur au, et ettevõte mind kandidaadina esile tõi ning olen äärmiselt tänulik sellise tunnustuse eest. Ma ei kahtlegi, et sedasama oleks minu asemel teinud ükskõik, kes teine, see on elementaarne ja mul on väga hea meel, et laps õnnelikult vanemateni jõudis,“ sõnas Elroni rongijuht Dmitri tänulikult.

Möödunud aastal, 7. augustil märkas Elroni rongijuht Dmitri lõuna paiku Rahumäel ooteplatvormi juures raudteel väikest, 2-3 aastast poissi. Juht peatas kohe rongi ning läks lapse juurde. Kuna poiss oli ehmunud ning vanemaid polnud läheduses näha, võttis rongijuht poisi sülle ja viis turvalisuse huvides rongi. Juhtunust teavitati politseid ja rongidispetšerit ning jätkati koos sõitu Pääsküla suunal. Rongi jaama jõudes ootas ees juba politsei, kellele laps üle anti ning kelle abil jõudis laps turvaliselt vanemateni.

„Dmitri tähelepanelikkus ja kiire tegutsemine tagas lapse turvalisuse ja õnneliku koju jõudmise. Otsustasime rongijuhi vastutustundlikku tegutsemist kampaania raames esile tuua ja esitada tema kandidatuuri konkursile. Oleme Dmitri üle väga uhked ning meil on tõesti suur rõõm, et tema tegu pälvis peapreemia,“ tõdes Elroni juhatuse esimees Merike Saks.

If Kindlustuse poolt aasta alguses välja kuulutatud kampaania „Otsime sangareid“ eesmärgiks oli leida tublisid Eesti inimesi, kes aitavad muuta Eesti elu turvalisemaks ning välja selgitada 2018. aastal korda saadetud tõelised esiletõstmist väärivad lood. Kokku esitati kampaania raames 110 kandidaati, peapreemia – 1000 euro suurused reisitšekid said 4 tõelist kangelast.

Head Uudised GoodNews