1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Elva koostab eelarvet ühes linlastega
Elva koostab eelarvet ühes linlastega

Elva koostab eelarvet ühes linlastega

Symbol home from hands isolated on whiteElva linnavolikogu kinnitas tänasel istungil kaasava eelarve menetluse korra. Järgmise aasta eelarvest on 10 000 euro investeerimine linnaelanike otsustada.

Kaasava eelarve idee on saanud alguse Brasiiliast ning levinud paljudes riikides. Kaasava eelarve menetluse käigus kogutakse kokku ettepanekud ning viiakse läbi hääletus parima idee välja selgitamiseks.

„Võib-olla 10 000 eurot ei tundu kuigi suur summa, kuid Elva kaasava eelarve osakaal linna kogueelarvest on võrreldes teiste linnadega protsentuaalselt kõige suurem. Elva kaasav eelarve moodustab ligikaudu 1,5% kogueelarvest. Usun, et Elva inimesed pakuvad välja rohkelt häid ideid ning vähemalt üks nendest ideedest saab ellu viidud juba järgmisel aastal,“ sõnas Meelis Karro, Elva linnavolikogu esimees.

Ideid saavad esitada kõik, kellele Elva käekäik korda läheb – nii eraisikud kui organisatsioonid. Elva linnas toimub ideede kogumine 6.-19. oktoobrini, järgneb ettepanekute esmane analüüs ja sõelumine. Linnavalitsus viib läbi rahvahääletuse, kus saavad osaleda kõik Elva linnakodanikud alates 16. eluaastast.

Kaasava eelarve põhimõtteid on rakendatud tänaseks Tartu, Kuressaares ja Viljandis.

 

Head Uudised GoodNews