1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Elva külade olümpial võisteldakse saunatamises
Elva külade olümpial võisteldakse saunatamises

Elva külade olümpial võisteldakse saunatamises

Aakre küla võõrustab Elva külade olümpiat ja sellega seoses süüdatakse 3. augustil taas olümpiatuli.

Selle aasta olümpia saab olema mitmes mõttes tähenduslik, kuna on toimunud väike muutus ürituse nimes: Rõngu külade olümpiast saab Elva valla külade olümpia. Seega on suveolümpiale oodatud külakogukonnad tervest Elva vallast.

Teine suur muudatus võrreldes möödunud aastaga on võimalus panna kohapeal kokku vahva võistkond, osaleda mängudel ja võistelda auhinnalistele kohtadele. Ainuke reegel on see, et kõik võistlejad peavad elama Elva vallas.

Aakre küla on sel aastal seadnud olümpiale pealkirja „Eestlane põline saunarahvas”. Nimestki võib välja lugeda, et läheb tõsisemaks „saunatamiseks”.

Olümpiaalad on üles ehitatud vastavalt teemale. Üks uus muudatus on isetegevuses, kus iga küla peab esitama maksimaalselt viie minuti pikkuse saunateemalise taidluskava (laul, tants, etüüd jne). Valitakse nii žürii kui ka publiku lemmik.

Auhinnakorv on sel aastal kindlasti võimsaim kui muidu ja kellel saunavihad tehtud, tuleks suund kindlasti olümpiale võtta. Külade olümpia algab, nagu on heaks tavaks saanud, rongkäigu ja avamisega. Õhtul on kõik oodatud Aakre küla laululavale, et lustida ansambli Amadeus saatel. Terve päeva on avatud toidutelk, kust on võimalik osta hääd ja paremat. Tegevusi jagub terve päeva vältel nii suurtele kui ka väikestele (näomaalingud, meisterdamisetelk jne).

Külade olümpia toimumine annab kinnitust tugeva ja ühtehoidva Eesti küla kestma jäämisest.

Head Uudised GoodNews