1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Energia avastuskeskuses toimub õpilaste teadusfestival
Energia avastuskeskuses toimub õpilaste teadusfestival

Energia avastuskeskuses toimub õpilaste teadusfestival

Teadusfest

Teadusfestival näitab põnevat õpilasteadust, toob staarid lavale ning avab õpilastele Energia avastuskeskuse uksed tasuta külastuseks.

24 – 25. aprillil toimub Energia avastuskeskuses teadusfestival, millega tähistatakse Eesti Teadusagentuuri korraldatud selleaastase õpilaste teadustööde riikliku konkursi lõppu ning esitletakse parimaid uurimistöid. Etendub mitmeid teadusteatri etendusi ning viiakse läbi temaatilisi töötube.

Eesti Teadusagentuuri ja Energia avastuskeskuse koostöös avatakse esmakordselt uuenenud keskuse ajaloos kahel päeval keskuse uksed kõigile õpilastele õpilaspileti ettenäitamisel tasuta külastuseks. Õpilasi oodatakse koos klassi, pere või sõpradega. Kõigile teistele on sissepääs Energiakeskuse piletiga.

Uurimistööde osas saab Eesti Teadusagentuuri töötajatelt teada, kuidas ja mida uurida ning kust juhendaja leida või stipendiumi taotleda. Energia avastuskeskuses saab katsetada enam kui saja interaktiivse teaduseksponaadiga ning avastada põnevaid programme teadusteatris või planetaariumis. Keskuse staareksponaadiks on välgudemonstratsioon, mis on Euroopas ainulaadne. 25. aprillil esinevad külastajatele Elina Born ja Stig Rästa.

Festivalil astuvad üles Tartu Observatoorium, Eesti Tervishoiu muuseum, MTÜ Robootikud, Eesti Loodusmuuseum, Tallinna Loomaaed, TÜ Teaduskool, SA Innokas, TTÜ Mektory Teaduskool, EMÜ “Elus Teadus”, Rakvere RG teadusteater “Tipp ja Pauk”, Tartu Loodusmaja, Huvikool MiniLabor, Rakett 69, Viimsi Kooli huviring Taibud, Teadusbuss Suur Vanker ja Teadusteater Kolm Põrsakest.

Festivali täpse ajakava ja programmi leiad SIIT.

Energia avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna linn ja Tallinna Soojus.

Head Uudised GoodNews