1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eri Klasile antakse kätte „Kuldse maski“ eripreemia
Eri Klasile antakse kätte „Kuldse maski“ eripreemia

Eri Klasile antakse kätte „Kuldse maski“ eripreemia

Eri Klas
Eri Klas

18. aprillil toimub Moskva Suures Teatris „Kuldse maski“ preemiate kätteandmine. 34 erineva nominatsiooni laureaatide autasustamine ja eripreemiate üleandmine on Venemaa teatrielu üks suursündmusi.

Eripreemiate võitjad kuulutas Vene Föderatsiooni Teatritegelaste Liidu sekretariaat välja juba 9. detsembril 2013.

Ainsa välismaalasena saab Venemaa kõrge teatripreemia Eri Klas. Autasu märgib silmapaistvat panust teatrikunsti arengusse hooajal 2012/2013. Koos meie armastatud dirigendi, Birgitta Festivali kunstilise juhi ja Rahvusooper Estonia nõukogu esimehe Eri Klasiga, saavad preemia veel Galina Voltšek (Moskva lavastaja, teatri „Sovremennik“ asutaja), Mark Zahharov (Moskva lavastaja ja filmirežissöör), Nina Urgant (Peterburi karakternäitleja), Oleg Basilašvili (Peterburi filmi- ja teatrinäitleja), Anna Kuzmina (Jakuutia filmi- ja teatrinäitleja), Georgi Obuhov (Altai, Barnauli näitleja) ja Klarina Šadko (Uljanovski Draamateatri näitleja).

Teatritegemise toetamise eest saavad preemiad ettevõte „Academservice“ ja Tambovi oblasti kuberneri asetäitja Sergei Tšebotarjov.

„Kuldne mask“ on Venemaa suurim ja mõjukaim teatripreemia, mida jagatakse igal aastal erinevates kategooriates ning mille väljaselgitamiseks korraldatakse nominentide lavastustest terve suurejooneline festival. Sel aastal toimub festival toimub 20. korda. „Kuldse maski“ auhinnatud etendusi on juba aastaid olnud võimalus näha ka Eestis.

Head Uudised GoodNews