1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. ESITA KANDIDAAT I Tallinna linnavolikogu valib aasta linnakodanikku
ESITA KANDIDAAT I Tallinna linnavolikogu valib aasta linnakodanikku

ESITA KANDIDAAT I Tallinna linnavolikogu valib aasta linnakodanikku

Tallinna Linnavolikogu esimees Maris Sild kuulutas välja Tallinna aasta linnakodaniku valimised. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini.

Tallinna Linnavolikogu esimehe Maris Silla sõnul on Tallinna aasta linnakodaniku valimised hea võimalus esile tõsta neid Tallinna kodanikke, kes tihti just kui märkamatuna linna arengusse panustavad. „Kutsun kõiki tallinlasi üles neid inimesi märkama ja tunnustama,“ ütles Maris Sild. Eelmisel aastal pälvis linnavolikogu algatatud aasta linnakodaniku tiitli Räägu kooli juht Natalja Mjalitsina.

Tallinna aasta linnakodaniku valimised hea võimalus esile tõsta neid Tallinna kodanikke, kes tihti just kui märkamatuna linna arengusse panustavad.

Foto: Shutterstock

Tallinna linnavolikogu algatas aasta linnakodaniku valimise 2018. aastal, et tunnustada Tallinna linna kodanikke, kes on möödunud aasta jooksul andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele, paremaks tegemisele ja muutmisele või on saatnud korda erilise teo.

Kandidaate saavad esitada nii era- kui ka juriidilised isikud, kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna linna registrijärgne elanik. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini 2023.

Tallinna linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu kõigi fraktsioonide esindajad  ja osalema palutakse ka 2023. aasta Tallinna vapimärgi kavalerid. Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Lisaks aunimetusele saab aasta linnakodanik disainer Riho Luuse valmistatud klaasmeene, mille alusele on liimitud tükike Tallinna Toomkiriku ligi 300 aasta vanusest vaskkatusest.

  • Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle novembri lõpus toimuval Tallinna linnavolikogu istungil.
Head Uudised GoodNews