1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Esmaspäeval algab Pirital lehekottide kampaania
Esmaspäeval algab Pirital lehekottide kampaania

Esmaspäeval algab Pirital lehekottide kampaania

Alates 11. oktoobrist saavad Pirita linnaosa elanikud registreeruda lehekottide kampaaniale.

“Lehekottide kampaania raames viib Pirita linnaosa valitsus elanikelt tasuta ära kuni 15 kotti kokkuriisutud puulehti. Ära viiakse ainult kampaaniale kirja pandud lehekotid. Registreerimine kestab 11. kuni 31. oktoobrini ja seda saab teha Pirita kodulehel või tuues/ saates täidetud kupongi linnaosa valitsusse,” ütles Pirita linnaosa vanem. Lehekottide vedu algab 15. novembril ja kestab 5. detsembrini ning toimub asumite kaupa. “Palume kottidesse panna ainult puulehti ja hoida lehekotid kuni äraveo alguseni oma kinnistul,” sõnas linnaosavanem. Lehekottide maksimumsuurus on 150 liitrit. Kui lehekotid sisaldavad majapidamisjäätmeid, oksi, kive või lemmikloomade väljaheiteid, siis kotte ära ei viida.

Lehekottide kampaania toimub Pirital 18. korda. “Viimastel aastatel on Pirital kampaania käigus tasuta ära veetud 20 000–22 000 kotti ehk 300 kuni 350 tonni lehti. Kel võimalik, võiks lehti kompostida. Samuti võtavad aia- ja haljastusjäätmeid vastu jäätmejaamad. Tallinna jäätmejaamad võtavad tasuta ühelt toojalt korraga vastu kuni kuus 100-liitrilist kotitäit biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid,” märkis Liinat.

Lisainfo:

  • Registreerimine 11.–31. oktoober Pirita kodulehe ekraanivormil.
  • Kupong on avaldatud Pirita ajalehe septembrikuu numbris ja ilmub ka oktoobrikuu numbris.
  • Igalt registreerunud kinnistult viiakse ära maksimaalselt 15 lehekotti. Ära viiakse ainult registreeritud lehekotid. Kottidesse võib panna ainult aia- ja haljastusjäätmeid. Lehekotid tuleb hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul.
  • Kottide äravedu toimub asumite kaupa 15. novembrist kuni 5. detsembrini. 15.–21. novembrini veetakse lehekotid ära Merivälja asumist, 22.–28. novembrini Mähe, Laiaküla, Kloostrimetsa, Lepiku, Iru ja Pirita asumist ning 29. novembrist 5. detsembrini Kose ja Maarjamäe asumist.
Head Uudised GoodNews