1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ET LASTEST KASVAKSID TUBLID KODANIKUD! 28. aprillil tähistatakse ülemaailmset töötervishoiu ja tööohutuse päeva
ET LASTEST KASVAKSID TUBLID KODANIKUD! 28. aprillil tähistatakse ülemaailmset töötervishoiu ja tööohutuse päeva

ET LASTEST KASVAKSID TUBLID KODANIKUD! 28. aprillil tähistatakse ülemaailmset töötervishoiu ja tööohutuse päeva

28. aprillil tähistatakse ülemaailmset töötervishoiu ja tööohutuse päevaSeoses saabuva ülemaailmse töötervishoiu ja tööohutuse päevaga saadab Tööinspektsioon käesoleval aastal kõigile, pea 500-le Eesti lasteaiale õpetliku ja animeeritud tegelastega Napo DVD. Lõbusate, kuid olulise sisuga lühifilmide peategelane Napo ja tema sõbrad puutuvad erinevates situatsioonides kokku erinevate ohtudega ning õpivad neid ära tundma ja vältima. Napo multikad on lihtsad ja kergesti jälgitavad ning peaksid lastele lisaks uutele teadmistele ka rõõmu valmistama.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul on oluline, et arusaam ohtudest, nende märkamisest ja ennetamisest toimuks juba maast madalast ning ikka selleks, et meie lastest kasvaksid tublid kodanikud, tulevased lapsevanemad ja töötajad, hoolivad täiskasvanud – need, kes ei riski oma elu ja tervisega ning kes oleksid eeskujuks ka teistele.

Käesoleval aastal on Tööinspektsiooni peatähelepanu suunatud eelkõige nõustamise ja konsultatsiooniteenuste arendamisele. Alates märtsist on võimalik kõigil ettevõtetel tellida töökohale tööinspektsiooni konsultant, samuti on võimalik külastada tööinspektsiooni kontoreid üle terve Eesti ning aastal 2015 on juba avatud 5 uut maakondlikku nõustamiskeskust ning käesoleva aasta jooksul on neid plaanis avada veel kümmekond. Tööinspektsiooni kodulehel on kõigil võimalik tutvuda kümnete erinevate tasuta konsultatsiooniteenustega ning nii töösuhteid kui tööohutust käsitlevate abi- ning infomaterjalidega, samuti jätkub tööandjate infohommikute sari ning juba mais algab sügiseni kestev noore töötaja kampaania, tutvustamaks tööturule sisenejale kõike tööeluga seonduvat võimalikult kompaktselt ja efektiivselt.

Tööinspektsioon kutsub üles kõiki lasteaialapsi joonistama pilte ohtudest mida nad tunnevad, teavad ja muidugi eelkõige nippidest, kuidas neist keerulistest olukordadest ohutult välja tulla.

Laste tööd palutakse viia või saata lähimasse Tööinspektsiooni kontorisse ning ülevaade laste töödest avaldatakse suve jooksul Tööinspektsiooni sotsiaalmeedia kanalites, infokirjas ja Tööelu portaalis.

Rohkem infot leiab Tööinspektsiooni kodulehelt.

Head Uudised GoodNews