1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ettevõtjad eelistavad Eesti marju rohkem kui juhid
Ettevõtjad eelistavad Eesti marju rohkem kui juhid

Ettevõtjad eelistavad Eesti marju rohkem kui juhid

Uuringufirma Norstat viis läbi küsitluse, mille kohaselt on 82% eestlaste jaoks oluline osta kohalikku päritolu marju.

Norstati juhi Evelin Pae sõnul näitab küsitlus üpris suuri eelistuste erinevusi eestlaste ja muust rahvusest inimeste vahel. Kui 82% eestlastest nimetas marjade kodumaist päritolu oluliseks, siis vaid poolte muust rahvusest inimeste jaoks oli see tähtis.

„Ühest küljest näitab see traditsioone ja emotsionaalset sidet maa ja kohaliku põllumajandusega, mis on linnastumisest hoolimata säilinud. Teisalt on suures plaanis selge erinevus ka vähem ja rohkem teenivate inimeste vahel, kellest viimased saavad endale lubada pigem kallimaid kohalikke marju. Mida rohkem inimene teenib, seda enam eelistab ta kohalikku. Näiteks 85% ettevõtjatest ja 77% juhtidest eelistab Eesti marju. Samas kui vaid 65% üliõpilastest peab marjade päritolu oluliseks,“ lisas Pae.

Selgus ka, et naised on valivamad: neist eelistab kohalikke marju kolm neljandikku, samas kui meestest nimetas päritolu oluliseks 68%.

Norstat viis omnibuss-küsitluse läbi juunis 1000 elaniku seas üle Eesti. Uuringu valim on esinduslik vanuse, soo, rahvuse ja regioonid lõikes.

Head Uudised GoodNews