1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ETTEVÕTLUSAMETI KUTSELABOR. Testi Teeviidal kutsesobivust!
ETTEVÕTLUSAMETI KUTSELABOR. Testi Teeviidal kutsesobivust!

ETTEVÕTLUSAMETI KUTSELABOR. Testi Teeviidal kutsesobivust!

10672310_839516409400808_6569828550697929011_n5.-6. detsembril Eesti Näituste messikeskuses toimuval noorte infomessil Teeviit 2014 osaleb Tallinna Ettevõtlusamet eriprojektiga „Ettevõtlusameti Kutselabor“, kus noortel on võimalus katsetada erinevate ametite tööülesandeid, et seeläbi õige elukutsevaliku langetamiseks parem ülevaade saada.

Tallinna Ettevõtlusamet osaleb messil eriprojektiga „Kutselabor“, et tutvustada noortele erialasid koostöös ettevõtjate, erialaliitude, vastavat eriala õpetavate koolide ja teiste koostööpartneritega. Ettevõtlusameti Kutselaboris löövad kaasa ettevõtluskonkursi Ajujaht, Junior Achievement Eesti ja MTÜ Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku esindajad, et nakatada noori ettevõtluspisikuga.

Ettevõtlusameti Kutselabor hõlmab tervet Eesti Näituste messikeskuse B-halli I korrust, mis jääb sisenedes vasakut kätt. Kutselaboris luuakse reaalsusele sarnane keskkond erinevate erialade tutvustamiseks, näiteks toimiv infotehnoloogia nutilabor, kontserdisaal, autoremonditöökoda, ja palju muud, kus spetsialisti juhendamisel saab proovida valdkondades kasutatavaid seadmeid ja tehnilisi vahendeid.

Ettevõtlusameti Kutselabori ala on jaotatud erinevate valdkondade vahel. Esindatud on järgmised valdkonnad: infotehnoloogia, disain, maksundus ja toll, fitness, puitkäsitöö, aiandus, meelelahutus, tööstus ja tootmine ning ettevõtlus. Erinevaid valdkondi ühendab halli keskel asuv lava, kus kogu messi vältel toimuvad erialasid tutvustavad etteasted. Oodata on näiteks vanglateenistuse relvastatud üksuse demonstratiivesinemist, teenistus- ja narkokoerte etteasteid, põnevaid võistlusi, mänge ja palju muud. Meelelahutuse valdkonda tutvustab lähemalt ansambli TRAFFIC solist Silver Laas, IT seotust muusikaga kommenteerib Jakko Maltis iPadi ansamblist PADMAN. Kutselabori lavaprogrammi juhib päevajuht Marko Lõhmus.

Esmakordselt on messil minikontserdisaal, kus on toimumas näitlikult „Elephants from Neptune“ live-kontsert, kus noor saab ülevaate heli- ja valgustehniku tööst kontserdi ajal. Samuti on kohal Skype’i kontor, kus selgub, millised näevad tööpäevad välja juhtivas tarkvaraettevõttes. Autoremonditöökojas proovitakse reaalselt kätt nii keevitamises kui auto värvimises.

Teeviit pakub mitmekülgset teavet õppimisvõimaluste, koolituse, täiend- ja ümberõppe võimaluste, karjääriplaneerimise, vaba aja veetmise, metoodiliste materjalide, tööhõive ja kõige muu kohta, mis puudutab tulevase elu planeerimist.

Lisateavet leiab kutselaborist ja lavaprogrammist täpsemalt: ettevotja.tallinn.ee alamenüüst „Ettevõtlusameti kutselabor messil Teeviit 2014“. Täpsem info messi kohta: www.teeviit.ee

 

Head Uudised GoodNews