1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Euroopa kutseoskuste nädalal pööratakse tähelepanu oskuste vajalikkusele
Euroopa kutseoskuste nädalal pööratakse tähelepanu oskuste vajalikkusele

Euroopa kutseoskuste nädalal pööratakse tähelepanu oskuste vajalikkusele

9.-13. novembril tähistatakse juba viiendat korda Euroopa kutseoskuste nädalat, mille raames korraldatakse üle Euroopa sadu üritusi, mis sel aastal toimuvad peamiselt virtuaalselt. Rahvusvahelise algatuse eesmärk on tähtsustada kutseharidust ja oskusi ning anda inimestele võimalus avastada oma anne.

„Eesti kutseõppeasutused on üha enam elukestva õppe keskused, kus saavad kasulikke oskusi omandada nii äsja põhikooli lõpetanud kui pikaajalise töökogemusega inimesed, kes soovivad end täiendada või hoopiski karjääripööret teha,“ sõnas Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Robert Lippin. „Kutseõppes omandatud teadmised ja praktilised oskused annavad tööturul eelise ning on äärmiselt oluline neid võimalusi laiemalt tutvustada,“ lisas ta.

Nädala raames tutvustab kutseharidust ja oma edulugu igast Euroopa Liidu riigist üks kutsehariduse saadik. Eesti saadikuks valisid Euroopa Komisjon ja kohalikud institutsioonid kodumaise mööblitootja Oot-Oot Stuudio kaasasutaja ja tegevjuht Marko Ala. Ta on õppinud Tartu Kunstikoolis, kus avastas oma kunstihuvile praktilise väljundi – tootedisaini. “On suur au olla Euroopa kutseoskuste nädala saadik Eestis. See on hea võimalus jagada oma lugu, kuidas kutseharidus on andnud mulle võimaluse unistuste karjääri rajamiseks. Kindlasti julgustan igas vanuses inimesi omandama uusi praktilisi oskusi,“ kommenteeris Ala.

Eestis on nädala suursündmus 12. novembril toimuv Oskuste ÖÖ, kus Eesti kutsekoolid korraldavad erinevaid virtuaalseid oskusõpet tutvustavaid sündmusi. Videosilla vahendusel toimuvad töötoad, koolitused ja muud põnevad oskusi arendavad tegevused. Veebis saab näiteks õppida nii kingituste pakkimist kui ciabatta valmistamist või kuulata loengut rahapesu tõkestamisest ning osaleda virtuaalsel koolituuril. Tegevusi jagub igale maitsele ja vanusele.

Head Uudised GoodNews