1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee otsib lahendusi pandeemiajärgsele olukorrale
Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee otsib lahendusi pandeemiajärgsele olukorrale

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee otsib lahendusi pandeemiajärgsele olukorrale

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsioon osaleb tänasest neljapäevani assamblee III osaistungi töös Strasbourgis Prantsusmaal.

Eesti delegatsiooni esimees Maria Jufereva-Skuratovski sõnas, et  täna algav istung keskendub suuresti võitlusele pandeemiaga ja sellest saadud õppetundidele ning pöörab tähelepanu põhiõiguste kaitsele muutunud olukorras. „Sotsiaalne ebavõrdsus, keerulise olukorraga kaasnenud psüühilised pinged, vabaduste ja õiguste tagamine – need on käesoleva osaistungi märksõnad,“ ütles Jufereva-Skuratovski.

Tänasel debatil räägitakse vajadusest tõhusama solidaarsusmehhanismi järele, mis leevendaks Euroopa eesliiniriikide rändesurvet ning arutatakse Kataloonia ja Türgi vangistatud poliitikute tegutsemis- ja sõnavabaduse üle.

Homme kõneldakse meediavabadusest ja inimeste õigusest infole, Covid-19-pandeemia tekitatud sotsiaalmajanduslikust kriisist ning selle mõjust laste õigustele.

Maria Jufereva-Skuratovski esineb sõnavõtuga vaktsiinipasside ja põhiõiguste kaitse teemalisel arutelul. „Vaktsiinipass on vajalik, et normaalne elu saaks taastuda, kuid meie ühine eesmärk on jõuda nii kaugele, et nendest saaks loobuda,“ ütles ta.

Kolmapäeval käsitletakse Istanbuli konventsiooni 10. aastapäeva raames naistevastast koduvägivalda. Eesti delegatsiooni juht peab kõne diskussioonis, kus otsitakse võimalusi alaesindatud rühmadest pärit naiste osaluse suurendamiseks poliitilistes ja avalikes otsustusprotsessides. Ta rõhutab kolleegidele peetavas kõnes, et meespoliitikud peavad olema naispoliitikutele võrdväärseteks partneriteks ning naistel peavad olema meestega samad võimalused poliitikas osalemiseks ja otsuste langetamiseks.

Osaistungil osalevad ka ENPA Eesti delegatsiooni liikmed Eerik-Niiles Kross ja Raivo Tamm.

Head Uudised GoodNews