1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATA OTSE I Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand juhib roheleppe ja energiakriisiteemalist veebiarutelu
VAATA OTSE I Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand juhib roheleppe ja energiakriisiteemalist veebiarutelu

VAATA OTSE I Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand juhib roheleppe ja energiakriisiteemalist veebiarutelu

Täna kell 15 otsitakse lahendusi energiakriisile ning vaadatakse tulevikku roheleppe teemadel veebiarutelus „Rohelepe ja energiakriis – Brüsseli koridoridest kohalike majapidamisteni“. Arutelu juhib Euroopa Parlamendi liige Marina Kaljurand, paneelis osalevad Katri Raik, Vivian Loonela ja Martin Kokk.

„Energiakriis ja kõrged energiahinnad on teemaks, millest räägitakse nii Brüsseli koridorides kui kodus köökides. Tänasel arutelul keskendume peamiselt kahele küsimusele – mida saab ja tuleb teha Euroopa, Eesti ja kohalikul tasandil kohe ja praegu, et leevendada hüppelise hinnatõusu mõjusid inimestele ja ettevõtetele ning mida saab ja tuleb teha selleks, et energiakriis ei korduks järgmisel ega ülejärgmisel aastal. Räägime rohepöördest ja roheleppest ning sellest, mida arvatakse neist Brüsselis, Tallinnas ja Narvas,“ ütles Marina Kaljurand.

„Veebiarutelul osalevad Narva linnapea Katri Raik, kes avab kohalikku perspektiivi, Eesti Alalise Esinduse asejuht EL juures, suursaadik Marten Kokk, kes esindab Eesti seisukohti EL-is ning Euroopa Komisjoni Tallinna esinduse juht Vivian Loonela, kes enne seda oli Euroopa Komisjoni roheleppe kõneisik,“ lisas Kaljurand.

Arutelu saab jälgida otseülekandena Facebookist või Youtube’ist.

Marina Kaljurand on korraldanud ja juhtinud veebiarutelusid alates detsembrist 2020. Need on toimunud reeglina kord kuus ja ning sõna on saanud oma valdkondade parimad eksperdid Eestist ja Euroopa Liidust. Kõik arutelud on järgi vaadatavad Facebookis.

Head Uudised GoodNews