1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Euroopa riigipead kutsuvad osalema Euroopa Parlamendi valimistel
Euroopa riigipead kutsuvad osalema Euroopa Parlamendi valimistel

Euroopa riigipead kutsuvad osalema Euroopa Parlamendi valimistel

President Kersti Kaljulaid kutsub täna ühisavalduses Bulgaaria, Tšehhi, Saksamaa, Iirimaa, Kreeka, Prantsusmaa, Horvaatia, Itaalia, Küprose, Läti, Leedu, Ungari, Malta, Austria, Poola, Portugali, Rumeenia, Sloveenia, Slovakkia ja Soome riigipeadega kõiki hääleõiguslikke Euroopa kodanikke üles osalema mai lõpus toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel.

„Euroopa on meie parim idee. Pärast seda, kui ohjeldamatu rahvuslus ja muud äärmuslikud ideoloogiad viisid Euroopa kahe maailmasõja julmusteni, on Euroopa ühendamine aidanud täide viia sajanditevanust unistust rahust Euroopas. Tänase päevani ei saa ega tohikski me võtta seda rahu ja vabadust, jõukust ja heaolu iseenesestmõistetavana. On oluline, et me kõik aitaksime rahumeelse ja lõimitud Euroopa idee teostamisele aktiivselt kaasa,“ seisab presidentide ühises avalduses.

Riigipead on seisukohal, et tugeva ja ühtse Euroopa jaoks on vaja tugevat Euroopa Liitu: „Liitu, millel on ühised asutused, liitu, mis hindab pidevalt oma tööd kriitilise pilguga ja on võimeline end reformima, liitu, mille elutähtsaks vundamendiks on tema kodanikud ja liikmesriigid.“

„Euroopas on ruumi väga paljudele seisukohtadele ja ideedele. Ent me ei tohi naasta sellise Euroopa juurde, kus riigid ei ole enam võrdsed partnerid, vaid vastased. Meie ühendatud Euroopa vajab oma rahvaste tugevaid hääli. Seepärast kutsume teid valima. Hääletusel on meie kõigi ühise Euroopa tulevik,“ seisab avalduses.

Head Uudised GoodNews