1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EV100! 100 välisüliõpilast hakkavad riigi juubeliks eesti keelt õppima
EV100! 100 välisüliõpilast hakkavad riigi juubeliks eesti keelt õppima

EV100! 100 välisüliõpilast hakkavad riigi juubeliks eesti keelt õppima

Ühe osana Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisest algas Ettevõtluskõrgkoolis Mainor keeleõppeprogramm, millega saavad B1 ehk korralikul suhtlustasemel eesti keele selgeks sada võõrkeelset üliõpilast.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppeprorektori Eneken Titovi sõnul võetakse 2018. aastal tasuta keeleõppeprogrammi enam kui 100 üliõpilast ning esimese grupiga alustas poolteist aastat kestvat õpet juba 30 tudengit.

“Keeleõpe toetab riiklikku strateegiat, et välistudengid leiaksid Eestis erialast tööd ja jääksid meie majandusse panustama. Väikeses kõrgkoolis on võimalik välja töötada tudengitele mugav keeleõppe süsteem ning huvi selle vastu on suur,” ütles Eneken Titov.

“Mu parim sõber on eestlane ja temaga tema emakeeles rääkimine on iseenesest põhjus keel ära õppida. Aga kindlasti on keelt osates ka lihtsam Eestis head tööd leida,” ütles kursusel osalev Türgist pärit Aysu Gürevin, kes õpib rahvusvahelist ärijuhtimist.

“Soovitan kõigil välisüliõpilastel eesti keelt õppida, niimoodi on Eestis elades igapäevaelu lihtsam ja ka parem alus karjääriks,” ütles kursusel osalev Bangladeshist pärit Obaidur Rahman, kes õpib tarkvaraarendust ja ettevõtlust.

Välisüliõpilased saavad eesti keelt õppida inglise ja vene keele baasil. Kursus koosneb kahest kaheksakuulisest etapist, mis lõppevad vastavalt A2 ja B1 keeletaseme eksamitega. Tasemeeksamid edukalt läbinud tudengitele on keelekursus tasuta.

Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Ernst&Young poolt 2017. aastal läbiviidud uuringu järgi tajuvad peaaegu kõik Eesti kõrgkoolide välismaalastest vilistlased peamise takistusena tööturule sisenemisel just eesti keele oskuse puudumist. Tudengid ootavad kõrgkoolidelt võimalust õppida eesti keelt mugavalt erialaõppe kõrvalt.

Head Uudised GoodNews