1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EV100 auks toimuva kontorimaratoni osalustasude eest saab TÜK lastekliiniku vastsündinute osakond vajaliku seadme
EV100 auks toimuva kontorimaratoni osalustasude eest saab TÜK lastekliiniku vastsündinute osakond vajaliku seadme

EV100 auks toimuva kontorimaratoni osalustasude eest saab TÜK lastekliiniku vastsündinute osakond vajaliku seadme

Täna hommikul andsid tarkvaraarendusettevõttes Playtech toimunud kontorimaratoni korraldajad Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile üle 875 euro suuruse annetuse, mis on kontorimaratonile registreerunute osalustasude kogusumma.

Tarkvaraarendusettevõtte Playtechi kontoris esmakordselt korraldatavale sisemaratonile anti stardipauk kell 9:00. Klassikalist 42,2 km pikkust maratoni jooksevad osalejad täpselt sajal ringil, läbides kokku 500 korrust nii tõusu kui ka laskumist. Joostavate trepiastmete arvuks koguneb 21 000 astet. Maratonile pääsesid osalema 35 kiiremat registreerujat ning osalustasude kogusumma läheb annetusena Lastefondile TÜK lastekliiniku neonatoloogia osakonnale rinnapiima soojendus- ja sulatusseade soetamiseks.

Seadme kogumaksumus on üle 1500 euro, mille soetamiseks puudu olevat summat saab toetada, annetades raha SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kontole: EE682200221015828742 märksõnaga KONTORIMARATON.

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku vastsündinute osakond Eesti riigi ja Tartu jaoks väga oluline asutus

Kontorimaratoni ellukutsuja ja peakorraldaja Valdo Kanemägi sõnul tuli idee siduda üritus heategevusega seoses mõttega, et kontorimaraton võiks olla ametlik EV100 programmi üritus, mis Eestile midagi kingib. “Toetusobjektina Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja täpsemalt just lastekliiniku vastsündinute osakonna toetamise idee võtsin ilmselt vastu mõneti enda isiklikule kogemusele tuginedes,” nentis Kanemägi. “Esiteks on Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku vastsündinute osakond Eesti riigi ja Tartu jaoks väga oluline asutus,” tõi ta välja. “Teiseks vägagi isikliku tausta pealt, kuna eelmise aasta märtsis pidi mu enda vastsündinud tütar viis päeva kliinikumi vastsündinute intensiivravi hoole all olema,” lisas ta. Eelneva tõttu tundus Kanemägile igati mõistlik aidata kaasa sellele, et edaspidi sama vajadusega pered saaksid veel paremaid võimalusi kasutada.

Lastefond on alati avatud uutele ideedele 

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar avaldas heameelt, et kontorimaraton kaasas Lastefondi uude huvitavasse ja haaravasse tegevusse. “Ka Lastefond on oma tegevuses innovaatiline ning alati uutele ideedele avatud, mida väljendab kindlasti ka kontori pinnal läbitav maraton,” tõi Saar välja. “Loodame, et üritusest kasvab välja traditsioon,” avaldas ta lootust.

Monika Kuzmina Peatoimetaja