1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Festivali „Odessa Classics Tallinn“ eelkontsert toimub 9. märtsil Mustpeade majas
Festivali „Odessa Classics Tallinn“ eelkontsert toimub 9. märtsil Mustpeade majas

Festivali „Odessa Classics Tallinn“ eelkontsert toimub 9. märtsil Mustpeade majas

Ukraina suurim klassikalise muusika festival „Odessa Classics“ jätkub seoses Venemaa agressiooniga taas väljaspool Ukrainat.Festivali eelkontsert toimub juba 9. märtsil Tallinnas Mustpeade majas ja seal esinevad festivali kunstiline juht, pianist Alexey Botvinov, eesti viiuldaja Hans Christian Aavik ning pianist Karolina Aavik. „Odessa Classics Tallinn“ põhiprogrammi pidulik avamine toimub 25. mail Estonia kontserdisaalis, mille järel saab kontserte nautida veel Viimsis, Laulasmaal ja Tartus.

Foto: Kalev Lilleorg

Festivali eelkontserdi toetaja on GO Group. Festivali korraldavad Eestis teist aastat järjest Kultuuripartnerluse SA ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubitsa sõnul on festivali korraldamise eesmärgiks selle traditsiooni säilitamine. „Eesti kontserdipublik ja ettevõtjad on ulatanud abikäe Ukraina ühe tuntuima kultuuribrändi traditsiooni säilimiseks ja seetõttu seisab Tallinn uhkelt Zürichi, Bonni, Thessaloníki, Vilniuse ja teiste linnade kõrval, kus festivali kontserdid juba teist aastat eksiilis aset leiavad. Meil on hea meel, et Ukraina abistamises viimase aasta jooksul suurt rolli mänginud GO Groupi asutajad nõustusid ka festivali eelkontserti toetama,“ sõnas Kubits.

„Odessa Classics“ on 2015. aastal asutatud klassikalise muusika festival, mis on algusest peale olnud tihedalt seotud eesti muusikute, kontserdikülastajate ja toetajatega. Ukraina vastu peetava sõja alguse järel otsustati tuua festivali tegevus ajutiselt üle Tallinnasse, mille järel pakkusid festivalile kodupaika veel mitmed teised Euroopa riigid.

„Odessa Classics Tallinn“ 2023. aasta esimesed kontserdid toimuvad 9. märtsil Mustpeade majas ning festivali pidulik avamine, mis toob Tallinnasse kaheks kontserdiks taas ühe maailma tuntuima viiuldaja Daniel Hope’i, toimub 25. ja 26. mail Estonia kontserdisaalis. Festival toimub lisaks veel Viimsi Artiumis, Arvo Pärdi Keskuses ja Tartus Heino Elleri muusikakoolis. „Odessa Classics Tallinn“ lõppkontserdil 7. juunil esinevad Estonia kontserdisaalis Olari Eltsi juhatusel Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja pianist Alexey Botvinov.

Head Uudised GoodNews