1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. FILMIELAMUSED BUSSI! PÖFF-i filmid jõuavad bussiekraanidele
FILMIELAMUSED BUSSI! PÖFF-i filmid jõuavad bussiekraanidele

FILMIELAMUSED BUSSI! PÖFF-i filmid jõuavad bussiekraanidele

Lux ExpressSel nädalal algav Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) viib maailmatasemel filmielamused otse bussisõitjateni. Lux Expressi meediakeskuste vahendusel jõuavad reisijateni filmifestivali varasemate aastate populaarseimad linateosed.

Festivali juht Tiina Lokk avaldas heameelt, et Lux Express pani tänavusele festivalile oma õla alla. “On äärmiselt tore, et kvaliteetse filmikunsti nautimine on muutumas inimeste jaoks järjest kättesaadavamaks ja mugavamaks. Oma panuse selleks annab tänavu Lux Express, kes meie festivalile saabuvate erikülaliste transportimisele lisaks viib varasemate PÖFF-ide tipp-teosed bussiekraanide vahendusel oma sõitjateni. Võib öelda, kui tavaliselt üritame inimesi kunsti juurde tuua, siis seekord viib Lux Express kinokunsti inimesteni,” ütles Lokk.

Lux Express

Lux Expressi juhatuse esimees Andrus Treier tõdeb, et tänavune koostöö PÖFF-iga on ettevõtte jaoks oluline usalduse tähis. “On uhke tunne lüüa kaasa niivõrd ambitsioonikas ettevõtmises nagu PÖFF seda täna on. Filmifestival näitab, et väikeses Eestis on võimekad tegijad, kes suudavad tähelepanu äratada kogu maailmas ja meil on hea meel, et saame sel aastal festivali kordaminekule omalt poolt kaasa aidata. Juba täna on teada ligi 30 aukülalist, žüriiliiget ja filmitegijat, keda lisaks teistele PÖFF-i külalistele festivali raames oma bussides sõidutame,” kirjeldas Treier.

17 päeva kestva PÖFF-i tänavuse bussipartnerina teenindavad Lux Expressi mugavad bussid Vilniusest, Riiast ja Peterburist saabuvaid festivalikülastajaid ning Eestis pakutakse erikülalistele transporti nii Tallinnas toimuvate PÖFF-i sündmuste kui ka laste ja noortefilmide festivali raames Tartus.

Lux Express

Lux Expressi bussisõitjatele avaneb festivali raames võimalus kogeda maailmatasemel filmielamusi otse bussisõidul, sest busside meediakeskustesse jõuavad varasematel aastatel filmifestivali programmis tuntust kogunud filmid, nagu näiteks “Taani tüdruk” (The Danish Girl, 2015), “Aitab jutust” (Enough Said, 2016), “Steve Jobs” (2015), “Kodus” (Dans La Maison, 2012), “Must Alpinist” (2015) ja “Armastajate igavene elu” (Only Lovers Left Alive, 2014).

Tänavu 21. korda toimuv Pimedate Ööde Filmifestival algab 17. novembril piduliku avatseremooniaga Nordea kontserdimajas. Rohkem kui kahe nädala jooksul tuuakse kinodesse sadu filme maailma eri paigust.

Head Uudised GoodNews