1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Finnair suurendab jätkusuutliku kütuse hulka
Finnair suurendab jätkusuutliku kütuse hulka

Finnair suurendab jätkusuutliku kütuse hulka

Soome lennufirma Finnair ja maailma suurim jätkusuutliku lennukütuse tootja Neste sõlmisid kokkuleppe, mille järgi suurendab Finnair oluliselt jätkusuutliku kütuse hulka oma tegevustes.

Kahe ettevõtte koostöö aitab Finnairil saavutada pikaajalist eesmärki — süsinikuneutraalsust. Jätkusuutlikul kütusel on lennunduse süsinikujalajälje vähendamisel võtmeroll, sest selle abil on võimalik vähendada emissioone kuni 80 protsenti.

„Meil on väga hea meel, et saame Helsingi keskuses alustada jätkusuutliku kütuse osakaalu suurendamist,” ütles Finnairi tegevjuht Topi Manner. „2025. aasta lõpuks plaanime kulutada aastas neile kütustele 10 miljonit eurot.”

Koostööleppe abil ei suurenda jätkusuutliku lennukütuse osakaalu üksnes Finnair, vaid koos sellega kasvab Soomes ka üleüldiselt jätkusuutliku lennukütuse tootmine. Suurem kättesaadavus aitab sedalaadi kütuseid rohkem kasutada ja muudab need ühtlasi tulevikus odavamaks.

„Emissioonide vähendamine lennunduses vajab lähedast koostööd, sest üksi ei lahenda seda väljakutset keegi,” rõhutas Neste tegevjuht Peter Vanacker, kelle sõnul aitab see partnerlus ka neil oma kliimaeesmärke täita, vähendades ettevõtte töötajate ärilendude süsinikujalajälge.

Finnair julgustab kliente toetama jätkusuutliku lennukütusega lendamist, pakkudes selleks vastavaid piletivõimalusi juba sel aastal. Samuti vähendab ettevõte töötajate lendude kaudu süsinikujalajälge. Finnair, Soome lennundusvõrgu haldaja Finavia ja Neste töötavad ka selle nimel, et leida viise, kuidas ärikliendid saaksid süsinikujalajälge vähendada.

2019. aastal oli Finnairi käive 3,1 miljardit eurot.

Head Uudised GoodNews