1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Forum Cinemas kinodes linastuvad 3 maailmaklassi kontserti
Forum Cinemas kinodes linastuvad 3 maailmaklassi kontserti

Forum Cinemas kinodes linastuvad 3 maailmaklassi kontserti

Pearl Jam

Sügis on kontsertfilmide päralt, sest kõigis Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Viljandis linastuvad oktoobrikuu jooksul kolme maailmatuntud muusiku erakordsed kontsertfilmid, mida on võimalik nautida ainult kinoekraanidel.

Kolmapäeval, 11. oktoobril on kõik oodatud nautima maailmakuulsa roki- ja grungeansambli Pearl Jami kontsertfilmi “Pearl Jam: Let’s Play Two“, milles dokumenteeritakse Pearl Jami legendaarseid Wrigley Field’i staadioni kontserte. Kuna Chicago on bändi ninamehe Eddie Vedderi kodulinn, on Pearl Jamil tekkinud linna, pesapalliklubi Chicago Cubs’i ja Wrigley Field’i staadioniga suhe, millele ei leidu spordi- ja muusikamaailmas sarnast. Kontsertfilmis lahatakse seda suhet ning kõlab hulgaliselt palasid tervest ansambli 25-st tegutsemisaastast.

Maailma tuntuima filmimuusika helilooja Hans Zimmeri kontsertfilm “Hans Zimmer: Live in Prague” linastub lausa mitmel päeval: 20. oktoobril Tallinnas ja Tartus, 21. oktoobril Tallinnas ja 23. oktoobril Viljandis.

Hans Zimmer

Hans Zimmer on andnud suure osa kinomaailma edukaimate lugude loomisesse alustades “Kariibi mere piraatidest” “Lõvikuningani” ja “Pimeduse rüütlist” “Alguseni”. Legendaarne helilooja on töötanud koos hinnatud režissööridega nagu Ridley Scott, Michael Bay ja Christopher Nolan, kellega tehti viimati koostööd selle suve suurteosega „Dunkirk“. Kontsertfilm pakub kinofännidele ja Zimmeri muusika austajatele suurepärase võimaluse näha meistrit töötamas, selle saateks on murranguline valgusetendus, rabavad visuaalsed efektid ja kõrgetasemeline heli.

Avicii

26. oktoobril linastub Avicii “True Stories”, mis räägib hinnatud EDM-i staari teekonnast läbi tõestisündinud lugude. Kauaoodatud filmis jälgitakse tipp-DJ elu varasest east edetabelite tippudesse küündinud ülemaailmsete raadiohittideni ja räägitakse tema probleemidest füüsilise ja vaimse tervisega. Eelmisel aastal teatas Grammy auhinnale esitatud produtsent, laulukirjutaja ja artist Avicii, et lõpetab tuuridel käimise täielikult. Film toob vaatajateni ka Avicii viimase, eelmise aasta augustis Ibizal antud kontserdi. Filmi linastusel on kõigile huvilistele proovimiseks kohale toodud ka Mash Machine ehk interaktiivne helipult, mis muudab tavalised inimesed DJ-deks, võimaldades neil kombineerida trumme, bassi, meloodiat  ja vokaale ilma vähimagi vaevata.

Head Uudised GoodNews