1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD: 10 000 osalejat tähistasid poriste ilmade festivali
FOTOD: 10 000 osalejat tähistasid poriste ilmade festivali

FOTOD: 10 000 osalejat tähistasid poriste ilmade festivali

Tänavu taas erakordselt menukaks kujunenud Porikuu elamusfestival meelitas ligi 10 000 huvilist sügisest Loode-Eestit avastama.

Kuu aega kestnud ja Tallinnast Haapsaluni eri sündmustega osalejaid kohale meelitanud Porikuu elamusfestival tähistas tänavust neljandat toimumisaastat. Selleks, et ka porisel ja sombusel ajal nii külastajatele kui ka kohalikele turismiedendajatele põnevust pakkuda, korraldati ühtekokku üle 80 ürituse, mille eesmärk oli piirkonda omanäoliselt tutvustada.

Festivali projektijuhi Karet Kõverjala sõnul jagus tänavu tuhandeid huvilisi nii loodusmatkadele, laatadele kui ka töötubadesse. “Koroonaperioodiga on selgelt tulnud kaasa lisaks suuremale matkahuvile ka sügavam isetegemise ind – ainuüksi restauraatoritepäevale kogunes ligi 4000 osalejat,” tõi ta näite festivali kirjust kalendrist.

Kõige menukamate ürituste seas tõi Kõverjalg tänavu taas välja just väliüritused, nagu Laternamatkade matkad, kuhu jõudis igal korral pea 200 osalejat. Äärmiselt populaarseks osutus ka mitmesaja osalejaga Porikuu avaüritus ja sadu huvilisi kohale meelitanud Porikuu sügislaat. Üle 1200 huvilise käis uurimas Rummu karjääris korraldatud lombikohvikut. Neist enamgi veel uudistas Keila kultuurikeskuses fotonäituseid. Oli ka terve hulk üritusi, kus osalejate arv piiratud ja hulgaliselt tahtjaid jäi ootele – nende seas näiteks tähistaeva pildistamise töötuba Merimetsa rabas, rannaretk, räätsamatk ja Harjumaa muuseumis toimunud Halloweeni-üritus.

“Kuigi osalejatenumbrid olid tänavu tõesti suured, pole Porikuu festivali näol tegemist massiüritusega. Pigem oli ka sel aastal üritustekalendris just väiksematele gruppidele ehedaid kohalikke kogemusi pakkuvaid üritusi, kus inimesed viiakse uutesse paikadesse ja jagatakse nendega harukordseid lugusid,” rääkis Porikuu projektijuht. “Osalejate huvist on tunda, et nii külastajate kui ka korraldajate huvi on suunatud tervise turgutamisele ja väliüritustele, mis on praegust aastaaega ja olukorda Eestis arvestades ka igati arusaadav.”

Kõverjalg on tänavuse festivali eduga igati rahul ja mõtleb juba järgmisele aastale.

“Meie oleme järgmine aasta jälle pundis! Saime igati motivatsiooni, et teha rohkem kohalikele ja rohkem hooajaväliseid ettevõtmisi,” rõõmustas Murru vangla Mudatuuride ja ülipopulaarseks osutunud Lombikohviku kokku kutsunud Erika Biltse.

Head Uudised GoodNews
tags: