1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOD I Aasta kauneima kodu konkursi võitis Soomest Eestisse pensionipõlve pidama naasnud paar
FOTOD I Aasta kauneima kodu konkursi võitis Soomest Eestisse pensionipõlve pidama naasnud paar

FOTOD I Aasta kauneima kodu konkursi võitis Soomest Eestisse pensionipõlve pidama naasnud paar

Kodukirja Aasta Kodu konkursi võitis tänavu muusikutest perekond Ülle ja Kait Kenner. Tegu on Soomest Eestisse pensionipõlve pidama naasnud paariga, kes rajas Pirita paarismajja minimalistlikus stiilis isikupärase kodu.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales kodukonkursil seekord varasemast rohkem 60+ eagruppi kuuluvaid kodukujundajaid. „Nende kodud olid väga moekad, heledad ja minimalistlikud. Ilmelt sarnased Instagrami sisuloojate omadega, kes moodustasid omakorda noorima osalejateringi,“ ütles Pajula. Kennerite kodus tõi ta esile Soome disaini ja Eesti kunsti eksponeerimise. „Pere on kinkinud endale väärt disaini ka tähtpäevadeks,“ sõnas Pajula.

Aasta Kodu žürii liikme, K-rauta sisekujundaja Aleksandra Tšufarina hinnangul on pererahvas lähtunud põhimõttest, et iga ruum ei pea olema küll ise nägu, aga igal ruumil peab olema iseloomu. Sestap on siin nii korduvaid materjale kui ka korduvaid värve, mida täiendavad omanäolised aktsendid. „Kontrastidemäng on nii osav, et ei muutu üheski toas väsitavaks – valget ja musta värvitooni on kombineeritud sooja puiduga, tekstiile tasakaalustatud nahaga, klaasi metalliga. Tervik on saanud soe, hubane ja valgusküllane, nagu üks tore kodu olema peab,“ ütles Tsufarina.

Aasta kauneima aia preemia pälvisid Terje ja Rene Tamm Kesk-Eestist Imaverest.

Kodukiri korraldas kodukonkurssi juba 24. korda. Seekordsel konkursil osales ligi 80 kodu ja aeda üle Eesti. Peaauhinna 3200 eurot annab välja konkursi peatoetaja, kodu- ja ehituskaubamaja K-rauta. Konkurssi toetasid veel Hektor Light, Pro Kapital, Expert, Ryobi, Wolf Berry, Aeg Powertools, Astellaria Reisibüroo ja Gardena, viimane annab kauneima aia eest üle 1200 euro väärtuses peaauhinna.

Terje ja Rene Tamm
Head Uudised GoodNews