1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Äsja avatud näitusel “Vägevad draakonid” saab tutvuda erinevas suuruses ja värvides draakonitega
FOTOD I Äsja avatud näitusel “Vägevad draakonid” saab tutvuda erinevas suuruses ja värvides draakonitega

FOTOD I Äsja avatud näitusel “Vägevad draakonid” saab tutvuda erinevas suuruses ja värvides draakonitega

15. septembril avas Nautica ostukeskus draakoneid tutvustava tasuta fantaasianäituse “Vägevad draakonid”, kus on võimalik näha elusuuruses eksponaate draakonitest ja lohepeksjatest koos relvade ja jahipidamise varustusega. Tšehhist pärit ja esmakordselt Eestis olevat ekspositsiooni saab keskuses külastada kuni 21. oktoobrini.

Nautica keskuse juhataja Olga Alliku sõnul on näitus paeluv ja eriti põnev pere noorimate liikmete jaoks. „Draakonitega seonduv müstilisus ei jäta tõenäoliselt ühtegi last külmaks. Müütiline elukas on paljudele tuntud ka Hiina astroloogiast, kus ta on üks kaheteistkümnest loomamärgist. Nautica keskus täitub pisut enam kui kuuks ajaks maosarnaste olendite ja nende taltsutajatega, kuid lisaks sellele on võimalik tutvuda ka skeletiosadega. Meil on hea meel pakkuda külastajatele ikka ja jälle uusi ja huvitavaid ekspositsioone, mis kõnetavad kõiki pereliikmeid ja muudavad keskuse külastamise huvitavamaks kogemuseks.“

Näitusel on võimalik tutvuda elusuuruses draakonite, lohepeksjate ehk draakonitaltsutajate, relvade, varustuste, trofeede ja skeletijäänustega.

Lisaks kuulutas keskus välja joonistusvõistluse, kuhu on oodatud osalema kõik kuni 15-aastased draakoni- ja kunstihuvilised. Parimate autorite vahel loositakse vanuserühmiti välja 200 euro väärtuses Nautica keskuse kinkekaarte ja huvitamate joonistuste autoreid ootavad lisaks üllatusauhinnad. Joonistusi saab saata nii elektrooniliselt aadressil info@nautica.ee kui tuua ka kohapeale. Täpsem info ja reeglistik on leitav Nautica kodulehelt, samuti on sel lehel võimalik tutvuda ka parimate töödega. Joonistusvõistlus kestab kolm nädalat – 17. septembrist 8. oktoobrini, võitjad kuulutatakse välja 12. oktoobril.

Nautica keskuse juht Olga Allik toonitab, et kogu ostukeskuse alal on endiselt rakendatud vajalikud meetmed (puutevabad desinfitseerimisvahendid ja sagedane pindade puhastamine), et tagada kõigi külastajate ja töötajate turvalisus. „Vaatamata keerulisele olukorrale oleme veendunud, et saame pakkuda turvalist ja puhast keskkonda, kus inimesed saavad tunda end ostlemisel ja elamuste nautimisel rahulikult ja mugavalt. Keskusesse toodud ekspositsioonid annavad meeldiva lisapõhjuse külastada Nauticat, sest lisaks ostuelamustele pakume ka põnevat ja harivat lisaväärtust näituse näol.“

Näitus on avatud 15. septembrist kuni 21. oktoobrini.

Näituse ala on kõikidele külastajatele tasuta.

Head Uudised GoodNews