1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Harku järve ääres valmisid Haabersti esimesed avalikud grillimiskohad
FOTOD I Harku järve ääres valmisid Haabersti esimesed avalikud grillimiskohad

FOTOD I Harku järve ääres valmisid Haabersti esimesed avalikud grillimiskohad

Linnaosavalitsuse tellimusel rajati Harku järve äärde linnaosa esimesed avalikud grillimiskohad. Hetkel on valmis kaks grillimiskohta koos varjualusega ja kevadeks valmib veel kolm.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et Harku järve äärne võiks saada veelgi mõnusamaks puhkuse ja vaba aja veetmise paigaks. „Rajatud grillimiskohad on osa esimesest etapist Harku järve äärse arendamisel, mis ühtlasi laiendab ala kasutusvõimalusi ka rannahooaja välisel ajal,“ ütles Siljanov.

„Puhkeala ehituse esimeses etapis on plaanitud rajada grillimiskohad koos varjualusega, välijõusaal ja rannajalgpalli väljak. Renoveeritakse olemasolev laste mänguväljak ja ehitatakse järveäärne laudtee koos erinevate aladega puhkamiseks. Teises etapis rajatakse kommunikatsioonidega seotud rajatised ja tehnovõrgud, välisvalgustus, parkla ning kõnniteed,“ tutvustas linnaosavanem edasisi plaane.

Linnaosavanema sõnul on linnaosavalitsus teinud aktiivselt tööd, et kevadel saaks projekti esimene etapp kogu mahus töösse ning juba suvel avaneks seal hoopis teine vaatepilt koos palju rohkemate võimalustega. „Rekreatsiooniala eesmärgiks on pakkuda linnaosa elanikele ja külalistele aktiivseid tegevusi vaba aja veetmiseks, sportimiseks ja puhkamiseks. Puhkeala asub Harku järve ääres ning selle pindala on kokku ligi 33000 m2,“ selgitas Siljanov ning lisas, et Harku järve rekreatsiooniala rajamise projektlahendus valmib käesoleva aasta lõpuks.

„Valminud grillimiskohad koos katusealustega on elanikele ja külalistele kasutamiseks tasuta. Kohapeal lõkkeks vajalikud puud või grillimiseks vajalik süsi tuleb endal kaasa võtta,“ rääkis Siljanov ning kutsus külastajaid üles grillimiskohtadega ümber käima heaperemehelikult, et sellisest võimalusest saaksid rõõmu tunda paljud. „Kui juhtute grillimiskohtade juures märkama vandaalitsemist, siis palun andke sellest koheselt teada politseile,“ lõpetas linnaosavanem.

  • Harku järve äärde on planeeritud kokku viis grillimiskohta koos varjualustega. Kahe grillimisplatside rajamise maksumuseks kujunes 17 630 eurot.
Head Uudised GoodNews