1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Helilooja Alo Mattiisen sai mälestuspingi
FOTOD I Helilooja Alo Mattiisen sai mälestuspingi

FOTOD I Helilooja Alo Mattiisen sai mälestuspingi

Täna avati Nõmmel Ravila pargis nimeline mälestuspink helilooja Alo Mattiisenile (22.04.1961-30.05.1996).

Alo Mattiisenile nimelise pingi panemise idee pakkusid välja mitmed Nõmme elanikud. Nõmme linnaosa valitsus valis pingi asukohaks Ravila pargi, kuna seal on juba varasemast nimelised pingid samuti muusikaga seotud Uno Veenrel ja Arne Oidil ning samas pargis korraldatakse ka suvist kontserdisarja.

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis ütles, et suur au oli mälestuspink avada just Eesti taasiseseisvumispäeval. „Alo Mattiisenit küll kahjuks meie seas enam ei ole, kuid ta oli, on ja jääb laulva revolutsiooni ning Eestile taas kätte võidetud vabaduse sümboliks,“ lisas linnaosavanem.

Nimelise pingi avamisele järgnes Ivo Linna, Antti Kammiste ja Supernova kontsert Vabaduse pargis, kus tulid esitusele ka mitmed Alo Mattiiseni kirjutatud laulud.

„Tänan väga Nõmme elanikke, kes tegid ettepaneku minu isa mälestuseks pink avada ning linnaosavalitsust, kes selle toreda idee teoks tegi. Kuna elasime ju ka ise koos isaga Nõmmel, on see Tallinnas kindlasti mälestuspingi jaoks kõige õigem koht,” rääkis Alo Mattiiseni tütar Mariita Mattiisen.

Head Uudised GoodNews