1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Hussar kohtumisel Hispaania kuningaga: meile on oluline, et me ei ole enam kunagi üksi
FOTOD I Hussar kohtumisel Hispaania kuningaga: meile on oluline, et me ei ole enam kunagi üksi

FOTOD I Hussar kohtumisel Hispaania kuningaga: meile on oluline, et me ei ole enam kunagi üksi

Riigikogu esimees Lauri Hussar arutas eilsel kohtumisel Eestis ametlikul visiidil viibiva Hispaania kuninga Felipe VI-ga Ukraina edasist toetamist ning julgeoleku tugevdamist NATO idatiival.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu

Hussar märkis eilsel kohtumisel, et visiit toimub Eestile erilisel päeval, mil tähistatakse võidupüha. „Meile on väga oluline kaitsevõime tugevdamine, aga sama oluline on see, et me ei ole enam kunagi üksi. Oleme NATO liikmed ja Narvas toimunud võidupüha paraadil olid liitlased koos meiega. Usun, et piirilinn sai võidupüha pidustustest kindlust, et iga sentimeeter Eesti territooriumist on kaitstud,“ ütles ta.

Meile on väga oluline kaitsevõime tugevdamine, aga sama oluline on see, et me ei ole enam kunagi üksi.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu

Hussar tänas Hispaaniat suure panuse eest julgeoleku tugevdamisse Balti regioonis ja NATO idatiival laiemalt. „Eestile on väga oluline Hispaania osalemine Balti õhuturbemissioonidel. Samuti oleme tänulikud otsuse eest saata augustis taas Eestisse keskmaa õhukaitsesüsteem NASAMS. Hindame väga oma liitlaste ja partnerite panust ja koostööd – see teeb NATO tugevamaks ning näitab, mida liitlaseks olek ja kollektiivkaitse tegelikult tähendab,“ ütles ta.

Hindame väga oma liitlaste ja partnerite panust ja koostööd – see teeb NATO tugevamaks ning näitab, mida liitlaseks olek ja kollektiivkaitse tegelikult tähendab.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu

Rääkides Venemaa agressioonisõjast Ukrainas, ütles Hussar, et arengud Ukrainas on olulised mitte vaid Ukrainale, vaid kogu demokraatlikule maailmale. „Ukraina võitleb meie kõigi eest ja me peame jätkama nende igakülgset toetamist, sealhulgas sõjalise abi andmist,“ lausus ta ning lisas, et Eesti ootab Ukraina tugeva toetamise osas otsuseid juulis toimuvalt NATO tippkohtumiselt Washingtonis, kus arutatakse tõsiste teemadena ka kaitse- ja heidutushoiaku jätkuvat tugevdamist ning kaitsekulutuste kasvu.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu

Lisaks Hussarile osales kohtumisel Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stoicescu.

Head Uudised GoodNews