1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. FOTOD I Ilu – valmis raamat “Tallinna pargid ja haljasalad“
FOTOD I Ilu – valmis raamat “Tallinna pargid ja haljasalad“

FOTOD I Ilu – valmis raamat “Tallinna pargid ja haljasalad“

Tallinna keskkonnaamet esitleb Tallinna päeva eel, 14. mail raamatut „Tallinna pargid ja haljasalad“, mille 700 leheküljel kirjeldatakse linna rohealade ajalugu.

„Rohelus moodustab üle poole Tallinna territooriumist ning ka maastik on siin väga mitmekesine – meil on rabasid, metsi, jõgesid, järvesid ja loomulikult meri. Aastasadade jooksul on linna ümber kujundades osatud neid väärtusi säilitada, samas on iga põlvkonnaga lisandunud uus kultuurkiht,“ rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Äsja ilmunud raamat annab ülevaate Tallinna aedade ja parkide ajaloost alates keskajast. Lisaks üldtuntud parkidele – vanalinna bastionaalvööndi parkidele ja Kadrioru pargile – on jäädvustatud enam kui 100 aia ja pargi lugu.

„Kuna üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna, on raamat illustreeritud rohke pildimaterjaliga. Sealt leiab üle 600 ajaloolise või tänapäevase foto ja kaardi, mida on põnev vaadata kõigil, keda huvitab linnakeskkonna kujunemise lugu. Kaart annab lugejale võimaluse kogeda kodulinnas jalutades avastamisrõõmu ning omandada uusi teadmisi,“ ütles raamatu peatoimetaja ja projektijuht, linna maastikuarhitekt Kristiina Kupper. „Usun, et raamatust leiab igaüks enda jaoks midagi huvitavat.“

Raamatu tekstid on suuremas osas kirjutanud Tiina Tallinn, oma panuse on andnud ka Tiina Tuulik, Elle Pent ja Olev Abner. Raamatut aitasid toimetada Tiina Tammet ja Sirje Ootsing ning selle kujundas Marje Eelma (Tuumik Stuudio). Raamatut trükitakse 1500 eksemplari, millest 500 jääb kasutamiseks linnale ja 1000 läheb müüki.

Raamatut esitletakse J. Poska maja terrassil kell 15.

Head Uudised GoodNews