1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Kaitseminister Kalle Laanet väisas Saaremaad
FOTOD I Kaitseminister Kalle Laanet väisas Saaremaad

FOTOD I Kaitseminister Kalle Laanet väisas Saaremaad

30. aprillil külastas kaitseminister Kalle Laanet Saaremaad, kus kohtus kahe kohaliku kaitsetööstusettevõtte ning sealse Kaitseliidu malevaga.

Kaitseminister Kalle Laanet kohtus Ionix Systemsi juhi Margus Tangiga, kellega tegi ringkäigu ettevõtte kaitsetööstusele pühendatud tootmishoones. Ionix Systems on täppis elektri- ja elektroonikaseadmete ja osade tootja, valmistab juhtmesüsteeme nii lennuki- kui kaitsetööstusele.

Seejärel külastas minister Saaremaa laevatootjat Baltic Workboats, kus ettevõtte juhatuse liige Jüri Taal andis ülevaate käimasolevatest projektidest ja lähemate aastate plaanidest.

Tehti ringkäik, mille raames testiti ka üht uut laeva, arutati koostööd ja Baltic Workboatsi ettevalmistusi uute modulaarsete mehitamata laevade arendamiseks, mille järele on kümnendi lõpus vajadus kogu Balti turul ja regioonis laiemalt.

“Mul on heameel, et Saaremaa on eesrindlik Eesti kaitsetööstuse arendaja,” ütles Laanet. 2020. aastal tarnis Baltic Workboats Eesti kaitseväele väekaitsekaatrid.

Visiit jätkus Kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku kolonelleitnant Gunnar Havi vastuvõtuga. Havi andis kaitseminister Laanetile ülevaate maleva tegevustest.

Külaskäigu lõpetas Saaremaa süvasadama külastus.

Head Uudised GoodNews