1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Kellerteatri lavastused jõuavad ka nendeni, kes teatris käia ei julge
FOTOD I Kellerteatri lavastused jõuavad ka nendeni, kes teatris käia ei julge

FOTOD I Kellerteatri lavastused jõuavad ka nendeni, kes teatris käia ei julge

Eile oli Kellerteatri esimese lavastuse “Mõrvad Rue Morgue’il” viimane etendus, millest tehti ka otseülekanne. Maailma kõige esimese detektiivilooga, Edgar Allan Poe “Mõrvadega” avati märtsis 2019 põnevusžanrile pühendatud teater Tallinna vanalinnas.

Kellerteater on peale väikest suvist pausi asunud koos Still Frame’iga hoogsalt edasi arendama kevadise sulgemise ajal avastatud virtuaalteatri kanalit kellerteater.television.ee. Nüüdseks juba hübriidvormina, kus publik on nii saalis kui ka kodus ekraanide ees. Otseülekanded Kellerteatri loengutest ja lavastusest on menukad ning teatri missiooniks on, et kõik, kes kardavad nakatuda, ei peaks teatrist loobuma, vaid saavad teatrit vaadata nüüd kodus ekraani ees.

Kellerteatrile omaselt jutustatakse E. A. Poe põnevuslugu gootilikus ja kaunis teatrikeeles – väikeses ruumis avaneb suur müsteerium, mis tungib koos Siim Aimla loodud helimaailmaga Rahel Ollisaare ja Ara Yaralyani esituses vaatajale otse naha alla. Lavastaja on Vahur Keller, kunstnik: Britt Urbla Keller, maskikunstnik Sandra Lange, laulude autor Siim Aimla, muusikaline kujunduse on lavastusele loonud Ara Yaralyan, Vahur Keller ja Rahel Ollisaar, koreograaf Kristina Paškevicius, valguskunstnik Rene Topolev. Laval Rahel Ollisaar ja Ara Yaralyan.

Otseülekandeid Kellerteatris teostab Still Frame koos voogedastusplatvormi Television.ee-ga.

Rohkem infot leiab siit.

Head Uudised GoodNews