1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Lembit Ulfsaki auks paigaldati nimeline mälestuspink
FOTOD I Lembit Ulfsaki auks paigaldati nimeline mälestuspink

FOTOD I Lembit Ulfsaki auks paigaldati nimeline mälestuspink

Täna avati Kakumäel armastatud näitleja Lembit Ulfsaki auks paigaldatud nimeline mälestuspink.

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et perekonna soovil avati mälestuspink tagasihoidlikult Ulfsaki pere ja lähimate sõprade ringis. „Lembit Ulfsak on Eesti teatri- ja kinolegend, kes väärib mäletamist ja mul on siiralt hea meel, et linnaosa valitsusel oli võimalik osaleda nii väärika mehe mälestuse jäädvustamisel,“ jätkas linnaosa vanem.

 „Koostöös näitleja perekonna, Kakumäe Rahva Seltsi ja Haabersti Linnaosa Valitsusega sai mälestuspink paigaldatud näitleja rannaäärse kodu lähedale Kakumäe poolsaare läänekaldale, kohta, kus Ulfsak armastas sageli käia,“ lisas Hanimägi.

Lembit Ulfsak (4. juuli 1947 – 22. märts 2017) oli Eesti näitleja ja lavastaja, väljaspool Eestit tuntud peamiselt filminäitlejana. Lembit Ulfsak töötas peamiselt Noorsooteatris ja Draamateatris, aga ka Tallinnfilmis. Ulfsaki tööd näitlejana on tunnustatud mitmete näitlejapreemiatega. Teatritöö kõrval on ta mänginud paljudes filmides, neist rahvusvaheliselt tuntumad on peaosad filmides “Legend Ulenspiegelist” (1976) ja Gruusia-Eesti koostööfilmis “Mandariinid” (2013), mis oli 2014. aastal Oscari määramise eel viie parima võõrkeelse filmi hulgas. 2017. aasta alguses pälvis Lembit Ulfsak riikliku kultuuri elutööpreemia.

Mälestuspink paigaldati Haabersti Linnaosa Valitsuse ja Kakumäe Rahva Seltsi koostöös.

Head Uudised GoodNews