1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I MEIE KALLIS EESTI KEEL! Balti Jaamast väljus esimene keelerong
FOTOD I MEIE KALLIS EESTI KEEL! Balti Jaamast väljus esimene keelerong

FOTOD I MEIE KALLIS EESTI KEEL! Balti Jaamast väljus esimene keelerong

Täna väljus Tallinnas Balti Jaamast Narva suunas esimene keelerong, kus kõik soovijad saavad tasuta eesti keelt õppida.

Keelerong väljub selle nädala teisipäevast neljapäevani iga päev Tallinnast Narva suunal kell 11.41 ja Narvast tagasi Tallinnasse kell 14.22.

Keeleõpe toimub spetsiaalses vaguniosas, kus Integratsiooni Sihtasutuse Tallinna ja Narva eesti keele majade õpetajad viivad kogu rongisõidu ajal läbi erinevaid keeleõppemänge ja -harjutusi. Lisaks on võimalik sõidu ajal saada keelenõu, saata oma armsale sõbrale keelerongi postkaart või kuulata taskuhäälinguid.

Haridus- ja Teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner märkis, et keeleõppe puhul on väga tähtis leida just endale sobiv viis õppimiseks. „Olgu selleks mõnus vestlus, põnev mäng, kõrvaklappidest kostev muusika või jutusaade, e-kursus või klassiruumis toimuv tund – peaasi on soov õppida. Keelerongi reisijad saavad kindlasti häid mõtteid, kuidas edaspidigi teel olles aega keeleõppega sisustada.“

„Meil on hea meel, et esimesed eesti keele rongi reisijad on praegu teel Narva ning õpivad ja praktiseerivad usinalt eesti keelt meie õpetajate juhendamisel. Usun, et Narvas rongi pealt maha minnes on neil kindlasti rohkem julgust, et keelt ka edaspidi kasutada. Loodame, et keelerongiga anname inimestele inspiratsiooni jätkata keeleõpet rongisõidu ajal ka pärast projekti lõppu, sest keelt saab õppida kõikjal,“ sõnas Källo.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews