1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Peaminister tänas Eesti Vabariigi taastamises ja ülesehitamises osalenuid
FOTOD I Peaminister tänas Eesti Vabariigi taastamises ja ülesehitamises osalenuid

FOTOD I Peaminister tänas Eesti Vabariigi taastamises ja ülesehitamises osalenuid

Peaminister Jüri Ratas tunnustas täna 20. Augusti Klubi koosolekul peetud kõnes kõiki inimesi, kes on Eesti Vabariigi taastamisse ja ülesehitamisse panustanud.

“Tänasel ilusal päeval, kui siin, Pika Hermanni tornis ja tuhandetel kodudel ja õuedel üle terve Eestimaa lehvib sinimustvalge, on kindlasti paslik mõelda kõigile inimestele ja põlvkondadele, tänu kellele meie Eesti Vabariik on just selline, millisena me teda armastame: olgu need siis sugupõlved, kes meie vabadusele aluse panid ja seda põlistasid, või teised, kes seda aastakümnete jooksul südames kandsid ning alal hoidsid,” ütles peaminister.

Ratase sõnul väärivad tunnustust nii raskuste ja rõõmudega toimetulemiseks pingutanud Eestimaa inimesed iseseisvuse taastanud sündmuste keerisest kui ka kõik teised, kes meie riigi taastamise ning ülesehitamise heaks on panustanud.

Eraldi tänas Ratas 20. Augusti Klubi pidulikul koosolekul 69 naist ja meest, kes 29 aasta eest ütlesid Eesti Vabariigi Ülemnõukogus oma ajaloolise sõna Eesti riikliku iseseisvuse taastamiseks.

1994. aastal asutatud 20. Augusti Klubi ühendab inimesi, kes kuulusid 1990. aastal valitud Eesti Vabariigi Ülemnõukokku ja hääletasid Eesti iseseisvuse taastamise poolt. 20. augustil 1991 kell 23.03 võttis Eesti Vabariigi Ülemnõukogu 69 poolthäälega vastu otsuse taastada Eesti riiklik iseseisvus.

Head Uudised GoodNews