1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Riigipeade galerii täienes maaliga president Kersti Kaljulaidist
FOTOD I Riigipeade galerii täienes maaliga president Kersti Kaljulaidist

FOTOD I Riigipeade galerii täienes maaliga president Kersti Kaljulaidist

Vabariigi Presidendi Kantseleis esitleti täna esimest korda kunstnik Alice Kase maali president Kersti Kaljulaidist. See asub edaspidi presidendi kantselei esimesel korrusel riigipeade galeriis.

Maalikunstnik Alice Kask tõi esile, et tema jaoks oli oluline president Kersti Kaljulaidi portreed maalides tuua esile inimlikkust. „Soovisin vältida seda, et kogu see atribuutika, mida presidendiga tavaliselt seostatakse või mingi minu kunstiline võte, oleks seda inimlikkust lõhkunud. Ma ei tahtnud, et pilt muutuks tähendustest väga ülekoormatuks, vaid ikkagi edasi anda inimlikkust ning seda, et president on peategelane,“ lausus kunstnik.

„Las Kadriorgu jääb portree, mis on inimeste jaoks kõige rohkem minu nägu,“ sõnas president Kersti Kaljulaid. Riigipea tõi esile ka väga head ja mugavat koostööd kunstnikuga.

Lisaks ametlikule portreele esitleti täna veel kahte Alice Kase maali president Kaljulaidist. Nendest ühe kinkis tehnoloogiafirmade asutajaid koondav Asutajate Selts riigipeale. Kingitud maalist on tehtud president Kaljulaidile ka digitaalne originaalteos ehk NFT. Samuti on huvilistel võimalik sellest digitaalseid koopiaid omandada, neid on kokku 1826 – iga ametis oldud päeva kohta üks. Alice Kase kolmas maal president Kaljulaidist läheb erakogusse.

Vabariigi Presidendi Kantselei esimesel korrusel galeriis on riigipeade portreed. 1990ndatel valmisid portreed riigipeadest Eesti iseseisvuse esimesest perioodist. Samuti on ka galerii seintel portreed iseseisvuse taastanud Eesti presidentidest.

Head Uudised GoodNews