1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Selgusid Pirita kauneima jõuluehte konkursi võitjad
FOTOD I Selgusid Pirita kauneima jõuluehte konkursi võitjad

FOTOD I Selgusid Pirita kauneima jõuluehte konkursi võitjad

Tallinna Pirita kauneima jõuluehte konkursile saadeti 64 isevalmistatud kaunistust peredelt, lasteaiarühmadelt ja algklasside õpilastelt.

„Moodne jõulupuu ei pea olema ilmtingimata õrnade klaaskuulide ja värviliste jõulumunadega, mida saab poest osta. Trendika ja šiki jõulupuu saab, kui sellele ise ehted valmistada,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Jõuluehteid saab valmistada väga erinevatest materjalidest: paberist ja papist, lõngast ja paeltest, puidust ja käbidest või leida taaskasutust plastile. „Neid võimalusi näitas jõuluehetekonkurss, kuhu saadeti väga erinevas stiilis kaunistusi: keesid, lumehelbeid, inglikesi, päkapikke ja palju muud. 36 meisterdajalt ja meisterdajatekollektiivilt laekus kokku 64 omanäolist jõuluehet,” sedastas linnaosavanem.

Osaleti nii perede kui ka lasteaiarühmade ja klasside kaupa. „Žürii kunstiakadeemia tudengi Triin Treimanni juhtimisel oli kaunimaid valides keerulise valiku ees, sest kõik kaunistused on tehtud südamega ja kordumatud. Suur tänu kõigile osalejatele,” tänas linnaosavanem.

Auhinna saavad Maris Malinin lasteaiast Sinilind, kes saatis konkursile stiilsed paberist kaunistused; Mariete Simson, kellelt olid kootud jõulukuulid; Pirita majandusgümnaasiumi õpilane Nora-Liis Tartu, kes meisterdas muheda ilmega päkapikud; samuti Lasnamäe põhikooli õpilased Ariana Karinski, Selena Tišler ja Arseni Popenko, kes valmistasid paberist lumememmesid. Veel saab auhinna Padriku lastaia Tammetõrude rühm, kes on oskuslikult ära kasutanud teeküünalde alused ja teinud nendest kuuseehted. Vahvamaid meistreid premeerivad Kalev Spa veekeskus ja Jelly Bean.

„Usun, et igas kodus leidub head materjali kuuseehete tegemiseks. Meisterdamine on pimedateks talveõhtuteks mõnus ajaviide. Kes aga jõuluehteid valmistada ei soovi, võib kuuseokstele riputada õunu, piparkooke, komme – ka nii saab erilise jõulupuu,” sõnas linnaosavanem.

Jõuluehetekonkursile saadetud ehted kaunistavad Pirita kloostri Jõulumaa jõuluvanamaja seinu. Jõulumaa on avatud 20. detsembrini iga päev kella 12–20. Sissepääs tasuta.

Nora-Liis
Ariana, Selena, Arseni
Tammetõrud
Mariete
Head Uudised GoodNews