1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Tänasest on Eesti jõuluehteis! Ivari Roosileht: eestlased eelistavad jõuluajal põhjamaiselt minimastlikku joont hoida
FOTOD I Tänasest on Eesti jõuluehteis! Ivari Roosileht: eestlased eelistavad jõuluajal põhjamaiselt minimastlikku joont hoida

FOTOD I Tänasest on Eesti jõuluehteis! Ivari Roosileht: eestlased eelistavad jõuluajal põhjamaiselt minimastlikku joont hoida

Lõppev nädal toob Eesti tänavatele jõulutulede sära. Postide külge on ilmunud valguspallikesed, lumehelbed, ornamendid, puude siluetid säravad tuledesäras.

Paljud avaliku ruumi jõuluvalgustest valmib väikeses Märjamaa tehases, kus käivad ettevalmistused jõuludeks aastaringselt. “Nüüd on kõik valmis! Viimased tööd tänaseks esimeseks advendiks on tehtud ja linnaruum särab jõuluehteis,” rääkis Eesti ettevõtte Adam BD juht Ivari Roosileht.

„Eestlased eelistavad  jõuluajal põhjamaiselt minimastlikku joont hoida. Ühed lemmikud on härmatises kuuske meenutavad puud, aga ka lumehelbe motiivid ja õrnad pitsilised soojad või külmad valged valgused,” toob Roosileht välja eestlaste soovid.

Märjamaal asuvast Eesti ettevõttest lähevad valguskaunistused teele mitte ainult Eesti linnadesse, vaid üle kogu maailma.

„Riia või Vilniuse tänavatel liikudes võib olla üsna kindel, et sealsed jõuluehted on disainitud Eestis ja toodetud Märjamaal. Meie jõuluvalgused ehivad Londoni südalinna, aga ka Hiina Macau saart, Soomes valgustavad Eesti jõulutuled näiteks Vantaa lennujaama ja Helsingi rongijaama,“ toob Roosileht mõned näited. Eesti jõuluvalgused on hinnatud nii Euroopas kui ka eksootilistel maadel Dubais, Uus Meremaal, Tšiilis, Hinnas, USA-s ja Kanadas, samuti Venemaal, Ukrainas, Rumeenias.

Head Uudised GoodNews