1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOD I Tänuüritustesari “Vaba Eesti eest!“ avati Paides
FOTOD I Tänuüritustesari “Vaba Eesti eest!“ avati Paides

FOTOD I Tänuüritustesari “Vaba Eesti eest!“ avati Paides

20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest. Selleks, et toetada noorte teadlikkust riigi loost, korraldab riigikantselei partneritega noortele projekte. Üheks neist on „Vaba Eesti eest!“, mille avaüritus toimus kolmapäeval Paide Hammerbecki Põhikoolis.

Paides andsid klassides loengud 20. Augusti Klubi liikmed Ants Käärma, Alar Maarend ja Andrus Ristkok. Kooli aulas rääkis toonastest sündmustest 1987. aasta Hirvepargi miitingu üks korraldaja Lagle Parek. Pidulikul aktusel näidati õpetajate ja õpilaste koostöös valminud videot, kus õpilased kajastasid omariikluse taastamisega seotud sündmusi kodukandis. Osalejaid tunnustas riigisekretär Taimar Peterkop.

“Riigi jätkusuutlikkuse tagamiseks on vaja kriitiliselt mõtlevaid kodanikke, kes oleks eestlaseks olemise enda jaoks läbi mõelnud. Kes teavad, mõistavad ja oskavad väärtustada meie riigi lugu. Tänane tänuüritus aitab selgitada ja mõtestada nooremale põlvkonnale taasiseseisvumisega seotud sündmuste ja inimeste tähtsust, et neil oleks võimalus kanda toonast vaimu edasi,” ütles Peterkop.

Ta lisas, et riigikantselei tänab kõiki, kes aitasid 30 aasta eest Eesti omariiklust taastada ja ka neid, kes on pühendanud aega toimunu tundmaõppimiseks, mõtestamiseks ja edasikandmiseks.

Lagle Parek ütles, et haridus on meie vabadus. “Elu ei pea olema kerge ja ilus. Huvitav elu on etem. Mida haritum sa oled, seda huvitavam on,“ sõnas Parek.

Head Uudised GoodNews