1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOD I Valgamaa pidulikul tänuüritusel tunnustati tublimaid
FOTOD I Valgamaa pidulikul tänuüritusel tunnustati tublimaid

FOTOD I Valgamaa pidulikul tänuüritusel tunnustati tublimaid

Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimus tänuüritus „Valgamaa tänab”, kus tunnustati Valgamaal tegutsevaid inimesi, ettevõtteid, mittetulundusühinguid, sihtasutusi, vabatahtlikke ja eraannetajaid, kelle tegevus ja isiklik eeskuju on möödunud aastal mõjutanud kohalikku ja maakondlikku arengut ning kes on andnud olulise panuse kodanikuühiskonna aktiviseerumisele ja edendamisele. Valgamaa suurim asula on Valga linn, sellele järgnevad rahvaarvult Tõrva ja Otepää.

Valga vallavanem Monika Rogenbaum meenutas tervituskõnes Valgamaa tänuürituste traditsiooni, mida tuleks üheskoos edasi hoida, kuna selle kaudu saame väärtustada maakonna tublide inimeste tegemisi. „Aitäh teile pühendumise ja rõõmupakkuvate tulemuste eest ning selle eest, et Valga maakonda hoiate ja väärikalt esindate,” ütles vallavanem kõigile ilusat õhtut soovides.

Aasta teo tiitli pälvis ettevõtmine, mis tõi nii Tõrva valda kui kaugemale rohkelt elevust. Agrone gruppi kuuluv kohalik ettevõte Hummuli Agro otsustas teha Hummuli lasteaiale erilise kingituse ning kinkida neile maaeluteemalise õuesõppeklassi Sipsiku Tareke.

Üks kahest Valgamaa aasta noortesõbrast on Olver Kaljuvee, kes asutas 2017. aastal koos Brendon Paidraga korvpalliklubi, et noortele pakkuda kvaliteetseid ja põnevaid treeningvõimalusi. „Tema treeningud pole kunagi lihtsalt sportimine, vaid olulisel kohal on ka väärtused, mida noored Olveri suhtumisest ja suhtlemisest kaasa võtavad,” märgiti ära tunnustuses.

Aasta vabatahtlik Keteri Saan on andnud suure panuse selle aasta noorkotkaste ja kodutütarde suurlaagri Spekter õnnestumisele ja läbiviimisele Valgamaal.

Kokku said õhtu jooksul tänumeene nii 20 individuaalselt kui ka võistkondlikult edukat sportlast, noorte vanuseklassidest kuni seeniorite vanuseklassideni. Lisaks tunnustati Valgamaa spordiperekonda, sportlikku valda, multifunktsionaalset spordikeskust ja Valgamaa sporditoetajat 2021.

Otepää vallast tunnustas SA Valgamaa Arenguagentuur rahvatervise ja siseturvalisuse valdkonna tublidest tegijatest Otepää vallavalitsuse vanemlastekaitsespetsialisti Kristel Ilvest, kes teeb oma tööd tõeliselt südamega ja on väga professionaalne. Oskab korraldada aktiivselt võrgustikutööd, mõtleb süsteemselt ja on tugevate organisatoorsete võimetega. On haridustöötajatele suureks toeks ja meeskonnaliikmeks. Lastekaitsespetsialistitöö on üks keerulisemaid ameteid, mida endale valida. Sellel teel käimine nõuab tugevust, tahtejõudu ja stabiilsust, see on kõik Kristelis olemas.

Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupi tunnustuspreemia pälvis Otepää kultuurimaja kultuurikorraldaja Merle Soonberg, vaimse kultuuripärandi hoidja. Valgamaal on ta tuntud kui üks mitmekülgsemaid ning innukamaid rahvakultuuri viljelejaid. Peale suurepärase lauluhääle ja pillimänguoskuse leiab ta põhitöö kõrvalt aega uute projektide käivitamiseks. Juhatab mitmeid kollektiive. Tema kolleeg on öelnud: „Mulle meeldib see, millise pühendumusega ta asju teeb. Mulle meeldib see, milline kirg meie kultuurielu edendamise vastu tema sees on. Ta on olnud pikalt minu nn paremaks käeks sellel kultuurirajal ja ma usun, et koos teeme veel palju, palju suuri ja kultuurseid tempe.“

Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupi aastapreemia kultuurivaldkonnas pälvis Puka Kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja Katrin Uffert. Ta on toonud kogukonna kultuuriellu palju uudsust ja atraktiivsust, värskust, üllatades julge ja värske lähenemisega. Tema kolleeg sõnab tema kohta nii: „Ta on heas mõttes nagu mustlasparuni püss, sest sa ei tea, kuna ja kuhu ta seekord tulistab. Mulle see meeldib ja kindlasti on tema üheks märksõnaks julgus, julgus mõelda ja teha teisiti. Ma ei ole pidanud temas kunagi pettuma, aitäh sulle!“

Kultuurkapitali elutööpreemia sai endine Puka Kunstikooli direktor ja kunstnik Esti Kittus. Klassikud on öelnud: „Kunst ei ole kunsti teha, kunst on kunstis kunsti näha.“ Tema elu ja töö on olnud kunsti teha, kunsti luua ja näidata, seda kõike ka õpetada ning edasi anda. Pikki aastaid oli talle teiseks koduks Vanemuise teater, kus ta kunstnikuna töötas. Eluarmastus on aga laste kunstikool Pukas.

Valgamaa Noorsootöökeskuse Tankla tunnustustest jõudsid Tõrva valda aasta noorsootöötaja ja aasta kogukonna noorsootöökäivitaja nimetused. Aasta noorsootöötajaks nimetati Taavi Kärt, kelle iseloomustamiseks on öeldnud, et on oma hea huumorisoone ja loomingulisusega teeninud ära väga paljude noorte lugupidamisega ning toetab alati noorte ideid oma mõtetega. Valgamaa aasta kogukonna noorsootöö käivitaja 2021 on Giia Timpson, kelle pealehakkamine ja entusiasm on andnud kohalikule kogukonnale ja noortetoale uue hingamise. Giia on toonud Ritsu palju värskust ja vaheldusrikkust.

Tunnustused andsid üle Valga kultuuri- ja huvialakeskuses üle Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Valgamaa Omavalitsuste Liit, MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla ja Valgamaa Spordiliit. Muusikat tegi Andreas Pall.

Valga parimatest saab lähemalt lugeda SIIT, Otepää parimatest SIIT ja Tõrva parimatest SIIT.

Head Uudised GoodNews