1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I „Vana madrus“ kontserdil kõlasid eestikeelsete merelaulude uued seaded
FOTOD I „Vana madrus“ kontserdil kõlasid eestikeelsete merelaulude uued seaded

FOTOD I „Vana madrus“ kontserdil kõlasid eestikeelsete merelaulude uued seaded

15 aastat pärast plaadi „Kümme merelaulu“ kontsertsalvestust Viinistus astusid Marko Matvere, Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester taas koos lavalaudadele. Kontsert toimus 24. juulil Noblessneri Valukojas ning kordusena täna, 25. juulil kell 19 Viinistu katlamajas.

Foto: Rene Jakobson

Need on õhtud täis lugusid ja laule merest ning meremeestest – vanad tuttavad „Miljuneer“, „Truudusetu Juulia“, „Vana madrus“, „Käsmu laht“, lisaks paaditäis uusi laule, mida see kooslus pole veel koos esitanud.

Lisaks 2005. aastal plaadile salvestatud lugudele kõlavad kontsertidel kaheksa uut seadet Tõnis Kõrvitsalt eestikeelsetele merelauludele.

Foto: Rene Jakobson

Solistina astub üles Marko Matvere, Eesti üks tuntumaid merelaulude esitajaid ning üks väheseid eestlasi, kes käinud purjekaga ümbermaailmareisil. Tõnu Kaljuste hoiab jätkuvalt rooliratast kõigi Naissaarel randuvate kontsertide ja etenduste õnnestumise nimel. Tallinna Kammerorkester on hoidnud omal pardal nii vanu kui noori madruseid ning seilanud nendega isegi rahvusvahelistes vetes.

Vaata Galeriid!
Foto: Rene Jakobson

Head Uudised GoodNews