1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOD! Parimaks kohvikokteilide valmistajaks tuli suure üllatusena Annely Jüriöö
FOTOD! Parimaks kohvikokteilide valmistajaks tuli suure üllatusena Annely Jüriöö

FOTOD! Parimaks kohvikokteilide valmistajaks tuli suure üllatusena Annely Jüriöö

Fotod: Liis Reiman

Nädalavahetusel selgusid Tallinn Coffee Festivalil parimad alkoholi sisaldavate kohvikokteilide valmistajad, esimese koha pälvis igapäevaselt bistroos Frank baarmenina töötav Annely Jüriöö.

Naise võidutöö “Brickport” sisaldas lisaks alkoholile ja kohvile ka kakaod ning kookospalmisuhkrut.

Annely Jüriöö

Võit tuli suure üllatusena ja tunnustusena

Võitja sõnul tuli esimene koht suure üllatuse ja tunnustusena, kuna ta osales taolisel võistlusel esmakordselt. “Hakkasin ettevalmistusi tegema umbes kahe nädala eest ning kui esialgu tuli päris kõvasti sobivate koostisosade üle pead murda, siis mingil hetkel sai kõik õigeks tervikuks kokku,” tunnistab Jüriöö. “Konkurents oli tõeliselt tugev, kuid võit andis kindlustunde, et sammun õigel rajal ning tegutsen selles valdkonnas kindlasti edasi.” Võidukokteil “Brickport” sisaldas lisaks kohvile ka Metaxat, kookospalmisuhkrut, kakaod ja liköörveini.

Konkurents oli tõeliselt tugev, kuid võit andis kindlustunde, et sammun õigel rajal.

Võistluse II koha saavutas Henri Jürgenstein (Frank), III kohale jäi Kris Kuusmaa (Parrot MiniBar).

Henri Jürgenstein

Osalejad paistsid silma uuenduslike lahendustega

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni presidendi ja võistluse peakohtuniku Margit Kikase sõnul paistsid osalejad silma uuenduslike ja innovaatiliste lahendustega. “Piire kombati ja lõhuti ning tulemused olid tõeliselt üllatavad ja maitsvad,” kinnitab naine. “Sellise võistluse tänuväärseks eesmärgiks on kohaliku kokteilikultuuri edendamine ning nii võitja kui ka teiste osalejate uuenduslikud ning tasakaalustatud põnevate koostisosadega kokteilid rikastavad seda valdkonda kindlasti.”

Kris Kuusmaa

Sellise võistluse tänuväärseks eesmärgiks on kohaliku kokteilikultuuri edendamine.

Licor 43 Coffee Cocktail Challenge 2018 ehk alkoholi sisaldavate kohvikokteilide võistlusel võistlesid baristad ja baarmenid. Võistluse eesmärgiks oli välja selgitada parim alkohoolsete kohvikokteilide valmistaja. Võistlejate ülesandeks oli valmistada neli kokteili, millest kaks olid tehtud etteantud “Spanish Coffee 43” kokteili retsepti järgi ning nendes kasutada alkoholi Licor43 ja vabalt valitud kohvi. Lisaks tuli valmistada kaks autorijooki, kus võis oma fantaasial lasta vabalt lennata.

Henri Jürgenstein, Annely Jüriöö ja Kris Kuusmaa
Head Uudised GoodNews