1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Peaminister saatis eesti kokandusmeeskonna teele võistlusele Itaaliasse
FOTOD! Peaminister saatis eesti kokandusmeeskonna teele võistlusele Itaaliasse

FOTOD! Peaminister saatis eesti kokandusmeeskonna teele võistlusele Itaaliasse

Fotod: Margus Johanson

Eesti võistleb tuleval nädalal 11.-12. juunil Itaalias, Torinos kokandusolümpiaks tituleeritud võistlusel Bocuse d’Or. Eesti meeskonna saatis teele ja soovis õnne ka peaminister Jüri Ratas.

Eestit esindab võistlustel Pavel Gurjanov, tema abikokk on Martin Kasperovits, mõlemad restoranist Bordoo. Meeskonda kuuluavd veel organisatsooni president Vladislav Djatsuk (Mon Repos), aupresident Dimitri Demjanov (Gloria), treener Dmitri Haljukov (CRU), tehniline treener Emmanuel Wille (Olde Hansa), tugimeeskond Heidi Pinnak (Sume) ja Dmitri Rooz (Farm).

Gurjanovi sõnul leidub tema tööst palju Eestile iseloomulikku:„Kasutame kõrvitsat ja kukeseeni, korjame ise karulauku pesto jaoks. Menüüs on ka kapsarullid.”

Itaalia poole teele asunud autos on kaasas tonni jagu tipp-köögitehnikat, noad, paarkümmend potti-panni, iga tegevuse jaoks eraldi värvikoodiga märgistatud töövahendid. Eestist võetakse kaasa ka kohalikku toorainet: kukeseened, karulauk, või, sibul, kõrvits, ürdid, söödavad lilled ja isegi Saaremaa vesi on meeskonnal kaasas.

“Oleme teine palju tööd, et parandada senist tulemust. Meie võistlustöö on konkurentsivõimeline ja meeskond on hästi motiveeritud,” sõnas Dimitri Demjanov.

Võistluste eestvedaja Vladislav Djatsuk tänab südamest kõiki toetajaid, kes on teinud võimalikuks Eesti osalemise sellele maailma prestiižeimal kokkade võistlusel.

Bocuse d´Or Europe toimub 11.-12. juunil 2018. aastal Torinos, Itaalias. Tegemist on Euroopa eelvooruga, millest edasipääsuks ülemaailmsesse finaali on vajalik 20 võistleja seas pääseda 10 parima sekka.

Bocuse d´Or Eesti meeskonda toetavad Maaeluministeerium, Euroopa regionaalarengu ja sotsiaalarengu fond EAS vahendusel, Electrolux, ETS Nord, Horeca Service, Suurköögid, Haktek, Segers, Reaton, Eesti Kulinaaria Instituut ja hulk vabatahtlikke.

Eesti võistleb teisel päeval, 12. juunil.

Võistlusi saab otsepildis jälgida SIIN!

Head Uudised GoodNews